Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
838
838

Підставляла свою карту в реальні збори: подробиці про викриття адміністраторки ТГ-каналу Нікополя від СБУ

Підставляла свою карту в реальні збори: подробиці про викриття адміністраторки ТГ-каналу Нікополя від СБУ

Інформація про викриття адміністраторки ТГ-каналу Нікополя, що привласнювала гроші, які люди жертвували на ЗСУ, сколихнула місто. Громадяни хочуть знати, про який саме телеграм-канал йдеться і хочуть знати прізвище шахрайки, аби зрозуміти, хто їх обдурював.

Втім, правоохоронні органи цієї інформації не дають – такі норми закону. І ми можемо лише здогадуватися, про кого і про що йдеться. Зокрема, згадавши скандальні ситуації, пов’язані зі зборами коштів, які мали місце у медійному просторі міста…

СБУ оприлюднила інформацію про гучну справу – вона проливає трохи більше світла на те, як працювала схема, передає Nikopolnews

СБУ на Дніпропетровщині викрила псевдоволонтерку на привласненні «донатів» для Збройних сил України, – йдеться у повідомленні відомства

Служба безпеки встановила адміністраторку телеграм-каналу та заблокувала механізм привласнення добровільних пожертв на потреби Сил оборони України.

Встановлено, що мешканка Дніпропетровщини через особисті зв’язки в IT-сфері отримала доступ до адміністрування одного з популярних телеграм-каналів з численною аудиторією.

Співтовариство у соціальній мережі акумулювало потреби військовослужбовців південного напрямку фронту, і збирало «донати» для підвищення боєздатності української армії.

Жінка розміщувала інформацію з реальними кейсами від військових про збір коштів та гуманітарної допомоги, але банківські рахунки для фінансових переказів вказувала власні.

Гроші, перераховані на благодійні цілі, у подальшому виводились через банківські картки і витрачались нею на власні потреби.

Підставляла свою карту в реальні збори: подробиці про викриття адміністраторки ТГ-каналу Нікополя від СБУ

Співробітники СБУ задокументували завдання збитків довірливим громадянам та волонтерам на суму близько мільйона гривень.

З метою уникання відповідальності, жінка дотримувалась заходів безпеки і постійно змінювала місце мешкання.

Під час санкціонованих обшуків за новим місцем мешкання в м.Київ, у псевдоволонтерки вилучено комп’ютерну техніку, мобільні термінали та грошові кошти, імовірно отримані злочинним шляхом.

Підставляла свою карту в реальні збори: подробиці про викриття адміністраторки ТГ-каналу Нікополя від СБУ

Наразі в рамках кримінального провадження фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає кримінальне покарання до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення інших учасників незаконної оборудки і усіх фактів розкрадання благодійних внесків.

Викриття незаконної оборудки здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури.

Ще новини Нікополя: Попросила допомогти винести плиту, потім напала з ножем, а він її простив: у Нікополі судили вдову

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×