Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4729
4729

Подорожчання проїзду, комунальні послуги, ремонт доріг, функціонування пляжу – мер Нікополя відповів на актуальні питання

Подорожчання проїзду, комунальні послуги, ремонт доріг, функціонування пляжу – мер Нікополя відповів на актуальні питання

Заплановане подорожчання проїзду у міських автобусах, ситуація з комунальними послугами, відсутність ремонту доріг. А також чи буде влітку відкритий міський пляж, а восени – школи. На ці та інші питання журналістів мер Нікополя відповів сьогодні, 26 травня, під час прес-конференції після сесії міської ради.

Як вже повідомляв раніше Nikopolnews, головна тема дня – підвищення тарифу на проїзд у міських автобусах. За словами Олександра Саюка, орієнтовно вартість однієї поїздки складатиме 10 гривень. Але попереду ще підрахунки. Точну ціну поки не називають. Подорожчання пов’язане з підвищенням цін на паливо.

Також вже повідомлялося раніше, що для дітей віком від 6 до 18 років проїзд у Нікополь буде безкоштовним. Перевізникам компенсують витрати із міського бюджету.

В ході прес-конференції 26 травня Олександр Саюк сказав, що, на жаль, може підвищитися і тариф на вивіз сміття. Адже ця робота теж напряму пов’язана із вартістю палива.

Міський голова закликав мешканців сплачувати по можливості «комуналку» і податки. Вже зараз спостерігається дефіцит надходжень у бюджет. Якщо так буде продовжуватися і надалі, місто може зіштовхнутися з серйозними проблемами.

Саме через дефіцит коштів не проводиться у Нікополі зараз ремонт доріг.

Ми повинні першочергово забезпечити актуальні під час війни статті видатків. У нас за 60 кілометрів тривають бойові дії. І, на жаль, ми не можемо бути впевненими на 100%, що вони оминуть Нікополь. Тому потрібно розставляти пріоритети, – сказав Олександр Саюк.

А от косовиця проводиться і проводитися буде. Також виконуються деякі роботи з благоустрою – завдяки безкоштовній допомозі місцевих мешканців.

На питання журналістів, чи буде влітку функціонувати міський пляж, мер відповів “ні”. А от чи відкриються у вересні школи для стаціонарного навчання, залежатиме від безпекової ситуації в регіоні та достатньою кількістю місць в укриттях. Зараз міська влада займається перевіркою стану укриттів у школах і аналізує, скільки дітей зможуть, з огляду на це, приймати навчальні заклади. Можливе навчання у дві зміни.

Детальніше про це та інше – у відео нижче

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×