Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
504
504

Позивний «Нікополь»: Артем Дубина розповів про 24 лютого, про свою війну, полон і повернення (відео)

Позивний «Нікополь»: Артем Дубина розповів про 24 лютого, про свою війну, полон і повернення (відео)

Артем Дубина – колишній військовополонений з Нікополя. Його було звільнено з російської неволі 14 вересня цього року. На фронті перебував від самого початку вторгнення. Його бойовий позивний – «Нікополь». Захисник обороняв Маріуполь у складі «Азову». Разом з побратимами потрапив в оточення на «Азовсталі», а потім – до російського полону.

У великому інтерв’ю ТСН Артем Дубина розповів про перший день великої війни особисто для нього. Каже, знав, що вторгнення буде, але не хотів у це вірити до останнього і будував плани на мирне життя.

Будучи офіцером, в перший же день вторгнення, 24 лютого 2022 року, зібрав рюкзак і вирушив до військкомату. Рідним сказав виїжджати з Нікополя, якщо окупанти підійдуть близько до міста.

У військоматі Нікополя я просив, щоб мене пропустили без черги. Адже я офіцер і мав намір одразу вирушити на фронт. Хотів лише отримати підпис. Але чоловіки у черзі мені сказали: «Ми всі тут не ухилянти, і всі будемо боронити Україну”. Тому я став у чергу разом з усіма, – пригадує Артем

Чоловік міг долучитися до місцевої терорборони або до 93-ї чи 25-ї бригад. Але вирішив повернутися до своїх побратимів, з якими служив ще до повномасштабної війни. Так потрапив разом з «Азовом» до Маріуполя. Каже – не шкодує про це.

Під час оточення міста бійці переховувалися у бомбосховищах «Азовсталі». Артем отримав надважке поранення в шию. Як йому потім сказали, з таким виживають лише 5% людей. Йому пощастило – він вижив. Той день вважає другим своїм днем народження.

Я лежав і не подавав ознак життя. Побратими думали, що 200%. Але потім вони побачили, що я ще живий. І надали допомогу, – розповідає військовий

Після «Азовсталі» був полон. І тільки через 2,5 років визволення…

«Просто відкрилися двері, сказали зібрати речі – і все» – пригадує військовий день, коли його повезли на обмін

Про все це, а також про втрату побратимів, про Оленівку, про зв’язок з рідними під час полону і про життя в неволі, про те, які новини допомагали триматися, про звільнення та про багато чого ще, Артем розповів у великому інтерв’ю ТСН. Про пропонуємо вам подивитися його у відео нижче.

Позивний «Нікополь»: Артем Дубина про війну, полон і звільнення

Позивний «Нікополь»: Артем Дубина розповів про 24 лютого, про свою війну, полон і повернення (відео)Позивний «Нікополь»: Артем Дубина розповів про 24 лютого, про свою війну, полон і повернення (відео)

Нагадаємо, ми писали: Звільненого з полону Захисника з Нікополя відвідала київська журналістка і волонтерка

А також: Неймовірна новина: з російського полону повернувся нікополець Артем Дубина

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу