Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2807
2807

“Росатом” намагається взяти під контроль Запорізьку АЕС

"Росатом" намагається взяти під контроль Запорізьку АЕС

“Росатом” намагається взяти під контроль Запорізьку АЕС. Таку заяву зробив в. о. керівника державного підприємства “Енергоатом” Петро Котін, передає Nikopolnews, посилаючись на «Суспільне».

11 березня на захопленій російськими військовими Запорізькій АЕС невідомі заявили, що станція нібито належить до сфери керування “Росатому”.

Про це в ефірі телеканалу “Рада” повідомив в. о. керівника державного підприємства “Енергоатом” Петро Котін.

Він зазначив, що на атомній станції продовжують працювати її співробітники. Але вони у важкому психологічному стані та перебувають під дулами автоматів російських військових. Наразі на території підприємства є близько п’ятисот озброєних солдатів РФ та близько п’ятдесяти одиниць техніки.

“Сьогодні прибули представники так званої “цивільно-військові адміністрації”, які не назвали своїх імен, але сказали, що всім керують. Назвали це територією Росії. І що станція нібито належить до сфери керування “Росатому” — це російський концерн, який керує російськими атомними електростанціями. Ці заяви — нісенітниця просто. Але вони це заявляють”, — розповів Петро Котін.

За його словами, пізніше в Енергодар також прибули цивільні представники “Росатому”. Співробітники “Енергоатому” ідентифікували, що це головний інженер Ростовської атомної станції та головний інженер з Балаковської атомної електростанції. Разом із ними було вісім людей, які почали контактувати з керівництвом Запорізької атомної електростанції, щоб їх допустили на станцію, також надали доступ до керівництва об’єктом.

“Не були вони допущені туди. Але усі ці випадки свідчать про те, що концерн Росатом російський також бере участь у цій агресії. Він займається рейдерством”, — зазначив Петро Котін.

Він також додав, що керівництво “Енергоатому” підготувало звернення до МАГАТе, щоб привернути увагу до ситуації.

Окупанти використовують ЗАЕС як військову базу — Енергоатом

«Лише сфотографуватись»: російські військові просять керівництво Енергодару пустити їх до ЗАЕС

Окупанти замінували узбережжя Каховського водосховища біля ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×