Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
266
266

No war in Ukraine: вихованець нікопольського СК Гераскевич влаштував акцію протесту на Олімпіаді

Гераскевич

Спортсмен нікопольського СК “Електрометалург” 23-річний Владислав Гераскевич вийшов у фінальний раунд чоловічого скелетону на зимовій Олімпіаді-2022 у Пекіні.

У третьому заїзді Гераскевич фінішував з часом 3:04.83, що дозволило йому посісти 17-е місце та вийти у заключний раунд змагань.

Після фінішу Гераскевич показав на камеру плакат із написом No war in Ukraine (ні війни в Україні – ред.).

“Це моя позиція. Ніяка нормальна людина не хоче війни і я не хочу війни в своїй державі. Я не хочу щоб люди загинули через війну”, сказав він в ефірі “UA:Перший”.

Вихованець нікопольського СК «Електрометалург» Владислав Гераскевич виступить на Зимовій Олімпіаді в Китаї

Гераскевич

Владислав Гераскевич. Фото: НОК України

Владислав Гераскевич. Що ще про нього відомо

Нагадаємо, Владислав Гераскевич у 2018 році став першим українським скелетонистом, що представив Україну на Олімпіаді. На той момент 19-річний спортсмен вже п’ятий рік тренувався в СК «Електрометалург» у Нікополі. Тут тренування проходили влітку, а взимку хлопець їздив тренуватися за кордон.

На Олімпіаді-2018 початківець показав хороший результат і зайняв 12-е місце серед найсильніших скелетоністов світу.

Після Зимової Олімпіади-2018 Гераскевич неодноразово успішно брав участь у різних міжнародних змаганнях найвищого рівня. Його можна назвати спортсменом, який вперто йде до своєї мети і постійно вдосконалюється, невпинно працюючи над собою.

Для довідки: Скелетон – зимовий олімпійський вид спорту, швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без рульового керування, також називаних скелетоном (сконструйовані в 1880-і роки в Швейцарії). Спортсмен, лежачи обличчям вниз, керує скелетоном за допомогою рухів головою, натискання плечима, колінами на передні та, відповідно, задні спеціальні рулі, а також, торканням носками до льоду. Головна мета при керуванні – найменше заважати скелетону рухатися льодовим треком.

Головне фото: Суспільне

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×