Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8744
8744

Скасування потягів через Нікополь, Марганець, Чортомлик – коментар начальника станції Марганець

Скасування потягів через Нікополь, Марганець, Чортомлик – коментар начальника станції

Інформація про скасування потягів через Нікополь, Марганець, Чортомлик тощо з 19 січня 2023 року розірвалася у медіапросторі немов бомба, вона дуже схвилювала мешканців вказаних насалених пунктів і навіть викликала панічні настрої серед населення.

Людей легко зрозуміти, адже багато хто з них знаходиться постійно під обстрілами, і можливість сісти на потяг та евакуюватися, якщо ситуація раптом ще більше погіршиться, трохи заспокоювала. А почувши про скасування пасажирських потягів, мешканці Нікопольського району відчули нерозуміння, страх і питання “чи не відрізають нас від світу і навіщо”.

До того ж інформація про зміни у маршрутах потягів з’явилася спочатку в інтернет-мережі – її оприлюднили звичайні користувачі, які просто побачили і сфотографували оголошення на вокзалі. А офіційних коментарів певний час не було. І це додало панічних настроїв. Нагадаємо, ми писали про те, що Nikopolnews одразу звернувся до Укрзалізниці за роз’ясненням, проте телефоном нам інформацію не надали, а попросили надіслати офіційний запит. Відповідь на який ми чекаємо досі.

У своєму повідомленні увечері 11 січня УЗ лише оприлюднила інформацію про зміни маршрутів потягів, не назвавши причин цих змін. Згодом причини озвучив начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, а вже вранці 12 січня – міський голова Нікополя Олександр Саюк.

І вже в другій половині четверга 12 січня нарешті з’явився коментар представника УЗ – а саме начальника залізничної станції Марганець Антона Кононенка. Відповідне відео оприлюднила Марганецька міська рада.

В інтерв’ю Антон Кононенко заявив, що скасування пасажирських потягів на дільниці Апостолове-Чортомлик-Нікополь-Марганець-Мирова пов’язано з безпековою ситуацією в регіоні. Воно є профілактичним (тобто здійснюється, аби не наражати на небезпеку громадян) і тимчасовим. Щоправда, терміни дії такого режиму начальник станції не назвав. Вони, ймовірно, залежатимуть від ситуації на фронті.

Кононенко наголосив, що електропоїзди продовжують рух у звичайному режимі. Більше того, аби пасажири могли доїхати до Києва, Львова, Одеси і т.д. на потязі, додатково вводяться дві електрички до  станцій Кривий Ріг і Запоріжжя-2. Всі пасажирські поїзди підв’язані до курсування електропотягів і будуть чекати пасажирів, які придбали квитки. Пасажирам теж іноді доведеться чекати – зокрема, у Кривому Розі.

А що з електричками у зворотньому напрямку?

Плануємо розробити графік так, щоб і в зворотньому напрямку були електрички. Для тих, хто не виїжджає з Марганця, Нікополя тощо, а навпаки повертається назад, – сказав Антон Кононенко.

Детальніше – у відео Марганецької міської ради.

Скасування потягів через Нікополь, Марганець, Чортомлик – коментар представника УЗ

Офіційний коментар начальника залізничної станції "Марганець"Офіційний коментар начальника залізничної станції “Марганець”

Тут графік курсування потягів зі зміненими маршрутами і алектричок: Скасування потягів через Нікополь – роз’яснення від Укрзалізниці

Ще по темі:

Євтушенко назвав причину скасування потягів через Нікополь і показав наслідки обстрілів Марганця

«В тому числі з міркувань безпеки» — Олександр Саюк про скасування пасажирських потягів через Нікополь

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×