Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7705
7705

Стало відомо, скільки нікопольців виїхали з міста від початку повномасштабної війни

Стало відомо, скільки нікопольців виїхали з міста від початку повномасштабної війни

Останній місяць майже щодня через Нікополь проходять евакуаційні потяги на захід країни чи до Польщі. Плюс, певна частина городян евакуюється самостійно – на власному автотранспорті чи автобусами. Особливий сплеск вимушеної міграції спостерігався у перші дні після захоплення Енергодару і ЗАЕС, коли окупанти обстріляли станцію. Стало відомо скільки нікопольців виїхали з міста від початку повномасштабної війни в Україні ща місяць.

Приблизну кількість таких містян назвав міський голова Олександр Саюк в ході прес-конференції. За його словами, орієнтовно з Нікополя станом на п’ятницю 25 березня виїхало 15 тисяч мешканців, передає Nikopolnews.

При цьому, відповідаючи на питання одного з журналістів про те, чи є брак кадрів в органах місцевого самоврядування, очільник міста сказав, що проблем немає. Так, деякі працівниці з дітьми виїхали, але це не масове явище, і працювати є кому.

Але деякі проблеми у місті все ж виникли у зв’язку із виїздом нікопольців. Це, насамперед, літні люди, які залишилися самотніми – без допомоги дітей та онуків. Громадяни похилого віку нерідко відмовляються кудись виїжджати –  це всім відомий факт. Олександр Саюк попросив очільників ОСББ та сусідів звертати увагу на таких людей, допомагати їм. А місто, у свою чергу, теж буде робити все, що від нього залежить. На даний момент за рахунок співробітників дитячих садочків і шкіл розширюється штат соцслужб, аби кожній самотній людині похилого віку можна було приділити увагу.

Ще одна проблема – покинуті тварини. Зокрема, собаки великих порід – кавказькі вівчарки, алабаї, бійцівські породи. Залишені власниками безпритульні тварини бігають вулицями і лякають містян, які скаржаться владі.

Олександр Саюк закликав тих, хто планує їхати з міста, попіклуватися про долю своїх домашніх тварин. За його словами, якщо ситуація не зміниться, і на вулицях буде багато великих собак, влада буде змушена вживати кардинальних заходів.

Міський голова в ході пре-конференції підкреслив, що місто живе і працює. Все більше підприємців повертається до своєї діяльності. Так, деякі сфери відновляться ще не скоро, але це не стосується всіх.

Навряд чи хтось зараз буде замовляти банкет і святкувати дні народження, але ті підприємці, які торгують продуктами харчування, промисловими товарами, сантехнікою тощо завжди будуть затребувані – зазначив міський голова.

Детальніше – у відео нижче

Прес-конференція міського голови Нікополя Олександра Саюка. 25 березня 2022р.Прес-конференція міського голови Нікополя Олександра Саюка. 25 березня 2022р.

Басейн, вивіз сміття, дефіцит ліків у Нікополі – Олександр Саюк розповів про життя міста під час війни

У Нікополі народилося 24 малюка за час повномасштабної війни: як працює пологовий будинок

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×