Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4793
4793

Блогер показала, як виглядає стара частина Нікополя під час війни (відео)

Блогер показала, як виглядає стара частина Нікополя під час війни (відео)

Блогер показала, як виглядає стара частина Нікополя під час війни. Коротке відео з історичного центру міста оприлюднила у Фейсбуці Наташа Таша, яка постійно знімає і публікує відео про Нікополь, передає Nikopolnews.

Стара частина у Нікополі і до початку обстрілів мала, м’яко кажучи, не найкращий вигляд через відсутність уваги до неї з боку влади у всі часи незалежності України. Старі історичні будівлі потроху руйнувалися, знаходячись переважно в приватних руках – їх продали за копійки ще у 90-х. І більшість власників не поспішали не те, щоб відновлювати, а й хоча б підтримувати їх у належному стані.

В красивих колись будинках селилися безпритульні. Це нерідко закінчувалося пожежами. І деякі будівлі просто згоріли. Активна громадськість намагалася звернути увагу влади на цю проблему і добитися порятунку старої частини. Про це часто писали місцеві ЗМІ.  Але безрезультатно.

Тепер же, після 20 місяців регулярних обстрілів, стара частина, яка знаходиться безпосередньо на березі, має і зовсім сумний вигляд.

Стара частина міста навряд чи зможе зберегти пам’ятки минулого. Стан історичних будівель настільки жахливий, що їм вже не відродитися, – пише мешканка Нікополя Наташа Таша

Ось як виглядає стара частина Нікополя під час війни

Але все ж таки хочеться вірити в те, що після Перемоги Нікополь вдасться відновити і він стане кращем, ніж був до війни. А зараз усі сили слід кинути на те, аби витримати випробовування і допомагати ЗСУ боротися з ворогом.

До речі, голова облради Микола Лукашук не так давно заявляв, що Нікополь буде в приоритеті під час відновлення Дніпропетровщини, але швидко це не відбудеться.

Раніше ми писали: «На березі немає нічого живого» – мешканці Нікополя розповіли про жахливі обстріли 8 лютого

Ще новини Нікополя: Про ризик наступу з «того берега», удари по «тарілкам» і захист від дронів – начальник Нікопольської РВА

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×