Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2974
2974

Батько 10 років не платив доньці аліменти: як його покарав суд у Нікополі

Батько 10 років не платив доньці аліменти: як його покарав суд у Нікополі

Суд у Нікополі розглянув справу злісного неплатника аліментів, який 10 років не допомагав своїй дитині. У листопаді 2023 року чоловіку винесли вирок і призначили покарання. Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

Про обвинуваченого відомо, що він уродженець селища Червоногригорівка, має професійно-технічну освіту, офіційно не працює, розлучений, на утриманні має одну неповнолітню дитину (ну, тобто зобов’язаний її утримувати), раніше судимий не був.

5 вересня 2011 року Нікопольським міськрайонним судом Дніпропетровської області було видано виконавчий лист, згідно якого чоловіка зобов’язали сплачувати аліменти на утримання доньки, на користь матері, у розмірі 1/4 частини усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 30 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно, починаючи з 05.07.2011 і до досягнення дитиною повноліття.

На підставі вищевказаного виконавчого листа, 08.10.2013 державним виконавцем виконавчої служби Нікопольського міськрайонного управління юстиції відкрито виконавче провадження, про стягнення з батька аліментів на утримання дитини.

Однак батько почав злісно ухилятися від сплати аліментів на утримання дитини.

Так, у періодчасу з серпня 2013 року по жовтень 202 3року він, не маючи обмежень за станом здоров`я, тобто будучи працездатною особою, отримуючи дохід від тимчасових заробітків, жодних виплат аліментів на утримання своєї дитини здійснював, заходів, направлених на погашення боргу не вживав, жодним чином не допомагав доньці.

Врешті загальна сума заборгованості по сплаті аліментів у горе-батька на 30.10.2023 склала 246 360 грн. 92 коп.

Батько 10 років не платив доньці аліменти: як його покарав суд у Нікополі

Підсудний беззаперечно визнав свою винуватість.

Суд теж визнати його винуватим і призначив покарання у вигляді громадських робіт на строк 80 (вісімдесят) годин.

Ще новини Нікополя і району: Повалила неповнолітню на землю, била по голові і обличчю: у Нікополі судили уродженку Марганця

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×