Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3152
3152

«Там кулі літають, а я собаку ганяю» – нікополець, командир взводу 93 ОМБр Владислав «Пчола»

«Там кулі літають, а я собаку ганяю» - нікополець, командир взводу 93 ОМБр Владислав «Пчола»

Нікополець, командир взводу 93 ОМБр Владислав «Пчола» розповів журналістам команди Ukrainer про те, як велися бої за Бахмут. А також свою історію – зокрема, що спонукало його долучитися до війська, передає Nikopolnews.

А захищає Владислав Україну ще з 2014 року. Про це написав його побратим, теж воїн і волонтер з Нікополя, Сергій Голтва.

«Наш “ПЧОЛА”! Наш нікопольський хлопець, мій побратим. Він воює з цією рашистською наволоччю з 2014 року. Радий тебе бачити, друже. Ти один з найкращих і досвідчених піхотинців України! Обов’язково зустрінемося наживо… От тільки цю мскльськy мразоту виженемо з нашої землі, – прокоментував відео, оприлюднене Ukrainer, Сергій Голтва

Автори сюжету зазначають, що на початку повномасштабного вторгнення бійці 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» стали на захист східних рубежів країни. Спершу «холодноярівці»  вибили російських окупантів із низки міст і сіл на Слобожанщині, а з серпня 2022-го працюють на одному з найважчих відтинків фронту — на Бахмутському напрямку.

«Там кулі літають, а я собаку ганяю» – нікополець, командир взводу 93 ОМБр Владислав «Пчола»: відео

Нижче – повне відео, серія документального спецпроєкту «Підрозділи перемоги» розповідаємо про історію й бойовий шлях 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

«Там кулі літають, а я собаку ганяю» - нікополець, командир взводу 93 ОМБр Владислав «Пчола»

Довідково:

Найменування «Холодний Яр» бригаді присвоїли в серпні 2018-го на честь реліктового лісу на Наддніпрянщині, де відбувалися історичні для української нації події. 93-тя ОМБр була одним із перших формувань у складі ЗСУ, яке брало участь у миротворчих місіях за кордоном. Із початку російсько-української війни її бійці виконували завдання у найгарячіших точках, зокрема в Пісках і Донецькому аеропорті тощо.

Ще новини Нікополя: Відома ведуча з Нікополя взяла участь у глобальному проєкті “Inside Out” художника JR

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×