Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1104
1104

Відома ведуча з Нікополя взяла участь у глобальному проєкті “Inside Out” художника JR

Відома ведуча з Нікополя взяла участь у глобальному проєкті “Inside Out” художника JR

Відома ведуча з Нікополя Наталя Гармаш взяла участь у проєкті “Inside Out” художника JR у PinchukArtCentre. Про цікавий досвід вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Nikopolnews.

Наталя показала і фото, створені в рамках проєкту. Їх можна побачити на виставці у Києві.

Відома ведуча з Нікополя взяла участь у проєкті “Inside Out”: фото

Відома ведуча з Нікополя взяла участь у глобальному проєкті “Inside Out” художника JR

Відома ведуча з Нікополя взяла участь у глобальному проєкті “Inside Out” художника JR

Відома ведуча з Нікополя взяла участь у глобальному проєкті “Inside Out” художника JR

Inside Out що це за проєкт?

Inside Out – це глобальний партисипативний проєкт французького художника JR. Він прибув в Україну з монументальною «Photobooth Action», яку представлено у PinchukArtCentre з 30 червня 2023 року по 7 січня 2024 року.

У березні 2022 року, менше ніж через місяць після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, JR приїхав до Львова, шукаючи можливості для допомоги та взаємодії з українцями. Результатом його подорожі стала робота «Валерія» (2022) — зображення 5-річної української дівчинки з Кривого Рогу, яка шукала прихисток у Польщі. Зображення, трансформоване в акцію на головній площі Львова, стало обкладинкою журналу Time за березень-квітень. Ця робота не тільки допомогла привернути увагу до життя в Україні, що опинилося під загрозою, але й зібрала кошти на підтримку українців завдяки продажам двох NFT.

"Валерія"

“Валерія”

Сьогодні PinchukArtCentre представляє колекцію художніх робіт JR і презентує його глобальний партисипативний проєкт «Inside Out» у Києві. Тут експонується серія літографій, які знайомлять із роботами та глобальною художньою практикою митця. Обрані твори зосереджені на співпраці художника з вразливими групами та великомасштабних монументальних проєктах.

Також відкрито фотокабінку «Inside Out Photobooth: Inside Out Kyiv: We Are Here».

У часи труднощів та систематичної загрози життю, ми запрошуємо всіх українців розділити момент радості єднання і взяти участь у проєкті «Inside Out Action». Наша фотокабінка «Photobooth Action» посилає месидж: «Ми тут», пишуть організатори

Спеціально створена фотокабінка розміщена в PinchukArtCentre, куди запрошують всіх зробити своє портретне фото, а потім помістити його на стіни артцентру. Також організатори запрошують різноманітні спільноти та просто компанії друзів зі всієї України зробити свої портрети та створити власні інсталяції «Inside Out», розклеївши портрети в публічних просторах, щоб зробити повідомлення «Ми тут» потужнішим.

Крім створення портретів організатори також заохочують відвідувачів поділитися своїми історіями та досвідом у кабінці із функцією запису, для створення аудіопортрету українців в Україні, який побачить весь світ. Ці записані свідчення, разом із портретами та зображеннями з проєкту «We Are Here!», згодом стануть доступні онлайн на вебсайті «Inside Out».

Цей проєкт стане заявою про силу всіх українців, даючи зрозуміти, що Україна та майбутнє України належить їм, – кажуть організатори

Куратор виставки — Бйорн Гельдхоф, артдиректор PinchukArtCentre.

Ще новини Нікополя: Молодь Нікополя: про що мріє під час війни і як планує допомагати відновлювати місто

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×