Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
401
401

Нікопольцям розповіли, що таке проєкт «Помічник ветерана» і як взяти у ньому участь

Нікопольцям розповіли, що таке проєкт «Помічник ветерана» і як взяти у ньому участь

Нікопольцям розповіли, що таке проєкт «Помічник ветерана» і як взяти у ньому участь. Інформацію оприлюднено на сайті Нікополської міської ради, передає Nikopolnews.

З 1 липня 2023 року в Україні почав діяти проєкт “Помічник ветерана”. Пілотний проєкт стартував у чотирьох областях — Дніпропетровська серед них. А ще Миколаївська, Вінницька і Львівська. Заяву на участь у проєкті можна подати безкоштовно в електронній формі до 14 липня за посиланням.

Що таке проєкт «Помічник ветерана»

Це проєкт для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншими ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою.

Проєкт базується на принципі “рівний-рівному”. На платформі е-ветеран зазначають: це означає, що, люди діляться знаннями та своїм власним пережитим досвідом, допомагають та співчувають одне одному. Підхід відрізняється від інших видів підтримки тим, що джерело підтримки є рівна за статусом людина, яка фундаментально схожа на того, кому вона допомагає. Їх відносини будуються на принципі рівності. Рівна людина спроможна надати допомогу чи підтримати тільки тому, що в неї є відповідний досвід: він чи вона пережили теж саме і можуть відчути чи зрозуміти, що переживає людина в схожих обставинах.

Хто може стати помічником ветерана

  • ветеран війни, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України та перебуваєте на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни;
  • той, хто має ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра;
  • той, хто має Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
  • той, хто відчуває в собі сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

Як подати електронну заяву

що таке проєкт «Помічник ветерана» і як взяти у ньому участь

Для заповнення заяви на платформі е-ветеран потрібні:

  • електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;
  • документ про освіту;
  • членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв’язки.

Авторизуйтеся у кабінеті на eveteran.gov.ua за допомогою електронного підпису. Покроково заповніть онлайн-форму заяви та пройдіть онлайн тестування. Переконайтесь, що відомості в заяві є коректними та правдивими. Підпишіть заяву за допомогою електронного підпису. Якщо заяву подає член сім’ї, ветеран має погодити її, наклавши свій електронний підпис.

Відповідальність за правдивість відомостей, що містяться в заяві, несе заявник. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде перевірено наявність статусу.

Подати можна не більше однієї заяви від однієї особи. Відправлену заяву відредагувати не можна.

На заявників очікує конкурсний відбір. Кандидати, які його успішно пройшли, будуть скеровані на навчання, підвищення кваліфікації та працевлаштовані в одній з територіальних громад Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській або Миколаївській області.

Основні обов’язки після проходження конкурсу та працевлаштування

  • Участь у проведенні моніторингу та визначенні потреб ветерана, у тому числі за допомогою цифрових інструментів Мінветеранів;
  • інформування ветерана про програми підтримки;
  • консультування щодо реалізації гарантій, пільг, прав, оформлення документів, отримання публічних послуг;
  • налагодження комунікації між ветеранами та надавачами публічних послуг, участь в опрацюванні інформації про ступінь задоволеності якістю надання публічних послуг, формування пропозицій щодо удосконалення якості їх надання;
  • формування пропозицій щодо удосконалення можливостей громади у задоволенні потреб ветеранів, активного залучення ветеранів до життя громади, використання їх потенціалу для розвитку регіону і суспільства в цілому.

Якщо виникли питання щодо участі в проєкті або є труднощі зі заповненням форми можна зателефонувати з понеділка до п’ятниці з 9.00 до 18.00 або в суботу та неділю з 10.00 до 14.00 за телефонами:

  • Дніпропетровська область, Наталія 063 688 94 10
  • Львівська область, Наталія 063 230 25 60
  • Миколаївська область, Валерій 097 441 61 04
  • Вінницька область, Інна 063 230 27 58

Довідково про зарплату

Як повідомляли раніше у Директораті стратегічного планування та євроінтеграції, кандидати на посаду помічника ветерана можуть розраховувати за зарплату 16 тисяч гривень. Таку суму сплачуватимуть на етапі експерименту і вже є кошти, закладені у державному бюджеті.

Ще новини Нікополя: У Нікополі оголосили відбір кандидатів на участь в проєкті «Помічник ветерана»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×