Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1779
Без категорії
1779

[:ru]Тариф на электроотопление: в Раде подняли проблемный вопрос[:ua]Тариф на електроопалення: у Раді підняли проблемне питання[:]

[:ru]Тариф на электроотопление: в Раде подняли проблемный вопрос[:ua]Тариф на електроопалення: у Раді підняли проблемне питання[:]

[:ru]В Верховной Раде Украины сегодня, 20 октября, впервые за долгое время, подняли проблемный вопрос тарифов на электроотопление, а точнее сообщает Nikopolnews, ссылаясь на онлайн-трансляцию утреннего заседания Парламента. С эмоциональной речью выступил народный депутат Владимир Мороз, представляющий в Раде Донецкую область.

Никополь, Марганец и Покров – не одиноки в своей беде. С точно такой же проблемой, как у нас, в отопительном сезоне 2021-2022 столкнулись, в частности, и жители прифронтовых населенных пунктов Донетчины, где тоже нет централизованного отопления и люди обогреваются электроприборами. Отстаивая интересы своих избирателей, Мороз потребовал от парламента, президента и правительства немедленно принять меры, чтобы не пришлось хоронить погибших от холода людей.

[:ru]Тариф на электроотопление: в Раде подняли проблемный вопрос[:ua]Тариф на електроопалення: у Раді підняли проблемне питання[:]

Владимир Мороз подчеркнул, что этой зимой, после отмены льгот (при использовании до 3000 кВт) из-за высоких тарифов жители, чьи дома и квартиры оборудованы электроотоплением, будут получать платежки на 5-6 тысяч гривен, и не смогут оплачивать такие суммы. Он призвал ввести компенсации для всех населенных пунктов, где нет централизованного отопления.

Отметим, что вопрос тарифов на электроотопление в Парламенте не поднимался уже очень давно – Nikopolnews постоянно следит за ситуацией. К сожалению, мы не видели во время заседаний выступлений на данную тему депутата от Никополя и Покрова Дениса Германа, а также депутата от Марганца Александра Трухина.

Сейчас лед хоть немного, но тронулся. Возможно, какого-то результата удастся достичь, если все депутаты, которые представляют населенные пункты, оставшиеся без центрального отопления, объединятся и будут совместно добиваться улучшения ситуации для своих избирателей. Еще больше шансов будет, если присоединятся местные власти таких населенных пунктов.

Напомним, в августе 2021 года министр энергетики Украины Герман Галущенко заявлял, что вопрос владельцев электроотопления на повестке дня у Правительства. Он заверял, что его рассмотрят и примут какое-то решение. По всей видимости, об этом либо забыли, либо решили просто все оставить как есть. Жители Никополя, Марганца и Покрова с тревогой ждут сильных холодов. Ведь субсидии положены далеко не всем, а компенсаций, как в прошлом году, не предусмотрели. Людям придется сильно экономить и жить в холоде, чтобы иметь возможность оплачивать счета за электроэнергию.

Кстати, недавно “NikopolNews” писал:

Дорожче ніж у Нікополі: ще в одному місті області підвищують тариф на проїзд

Тариф на електроенергію з 1 жовтня у Нікополі і регіоні: YASNO роз’яснює

YASNO відповів на найпоширеніші запитання з електропостачання

 [:ua]У Верховній Раді України сьогодні, 20 жовтня, вперше за довгий час, підняли проблемне питання тарифів на електроопалення, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на онлайн-трансляцію ранкового засідання Парламенту. З емоційною промовою виступив народний депутат Володимир Мороз, який представляє в Раді Донецьку область.

Нікополь, Марганець і Покров – не самотні у своїй біді. З точно такою ж проблемою, як у нас, в опалювальному сезоні 2021-2022 зіткнулися, зокрема, жителі прифронтових населених пунктів Донеччини, де теж немає централізованого опалення і люди обігріваються електроприладами. Відстоюючи інтереси своїх виборців, Мороз вимагав від парламенту, президента та уряду негайно вжити заходів, щоби не довелося ховати загиблих від холоду людей.

[:ru]Тариф на электроотопление: в Раде подняли проблемный вопрос[:ua]Тариф на електроопалення: у Раді підняли проблемне питання[:]

Володимир Мороз підкреслив, що цієї зими, після скасування пільг (при використанні до 3000 кВт) через високі тарифи жителі, чиї будинки та квартири обладнані електроопаленням, будуть отримувати платіжки на 5-6 тисяч гривень, і не зможуть сплачувати такі суми. Він закликав ввести компенсації для всіх населених пунктів, де немає централізованого опалення.

Зазначимо, що питання тарифів на електроопалення в Парламенті не піднімалося вже дуже давно – Nikopolnews постійно стежить за ситуацією. На жаль, ми не бачили під час засідань виступів на дану тему депутата від Нікополя та Покрови Дениса Германа, а також депутата від Марганця Олександра Трухіна.

Зараз лід хоч трохи, але рушив. Можливо, якогось результату вдасться досягти, якщо всі депутати, які представляють населені пункти, що залишилися без центрального опалення, об’єднаються і будуть спільно домагатися поліпшення ситуації для своїх виборців. Ще більше шансів буде, якщо приєднаються місцеві влади таких населених пунктів.

Нагадаємо, в серпні 2021 року міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що питання власників електроопалення на порядку денному Уряду. Він запевняв, що його розглянуть і приймуть якесь рішення. Судячи з усього, про це або забули, або вирішили просто залишити все як є. Жителі Нікополя, Марганця та Покрова з тривогою чекають сильних холодів. Адже субсидії мають далеко не всі, а компенсацій, як в минулому році, не передбачили. Людям доведеться сильно економити і жити в холоді, аби мати можливість оплачувати рахунки за електроенергію.

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Дорожче ніж у Нікополі: ще в одному місті області підвищують тариф на проїзд

Тариф на електроенергію з 1 жовтня в Нікополі і регіоні: YASNO роз’ясненнями яснює

YASNO відповів на найпоширеніші запитання з електропостачання

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×