Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
894
894

«Приходячи до тями, кликав дружину та доньку»: у Дніпрі рятують бійця, якому відірвало ноги

«Приходячи до тями, кликав дружину та доньку»: у Дніпрі рятують бійця, якому відірвало ноги

У Дніпрі рятують бійця, якому внаслідок мінометного обстрілу відірвало ноги. Черговою історією перемоги життя над смертю  поділився директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, передає Nikopolnews.

Він в очах її купався, гладячи волосся рукою…Струна життя дуже тонка, – пише Риженко.

Все найстрашніше для пораненого вже позаду. Лікарям вдалося витягти Захисника з того світу. А дружина, яка шукала свого коханого, нарешті його знайшла.

Я завжди вірила, що ми будемо разом назавжди, – каже Наташа.

Вона не знала, як його знайти, не знала, як з ним зв’язатися. Усі мрії, всі ночі – лише про нього. І вірила, що він буде тільки з нею, незважаючи на те, що з ним сталося.

Івану 35. Під час мінометного обстрілу за долю секунди побачив, як відірвало ноги. Тоді подумав: “чи повернусь я додому живим?” Було відчуття близької смерті.
Бійцю перелили більше шести літрів крові. Опритомнів він після операції в реанімації Мечникова. Приходячи до тями, називав ім’я дружини та доньки.
Сьогодні Іван вже без апарату ШВЛ. У реанімації посміхається, жартує із рідними. Впевнений, що й надалі все налагодиться. Приховуючи внутрішній біль, навчився посміхатися, зчепивши зуби.

Жартує: “мені судилося вижити і тут, і на нулі. Я сьогодні щасливий. І я не герой, я такий, як всі українці.  Бо ми всі разом”.

Валентина Лисничая, завідувачка реанімації сепсису Мечникова, день за днем витягує поранених з того світу, бачить ріки сліз та усміхнені обличчя близьких при одужанні їх синів та чоловіків, – додав Сергій Риженко.

З тіла військового дістали гранату, яка не розірвалась (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×