Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7142
7142

У міноборони росії заявили, що 19 серпня ЗАЕС буде обстріляно з Нікополя

У міноборони росії заявили, що 19 серпня ЗАЕС буде обстріляно з Нікополя

У міноборони росії заявили, що Київ «готує резонансну» провокацію на Запорізькій атомній станції під час візиту до України генсека ООН. Нібито 19 серпня ЗАЕС буде обстріляно з Нікополя.

Брехливу заяву зробили на офіційному рівні – її озвучив представник міноборони рф Ігор Конашенков, передає Nikopolnews, посилаючись на російські змі.

За словами Конашенкова, внаслідок «провокації» росія буде звинувачена у створенні техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС.

Конашевич заявляє, що для підготовки «провокації» командування оперативно-тактичної групи «Дніпро» розгорне в районі Запоріжжя посади радіаційного спостереження, а також організує тренування підрозділів 108-ї бригади тероборони, 44-ї артилерійської бригади та військових частин щодо дій за умов радіаційного зараження місцевості.

Підрозділи 704-го полку РХБЗ ЗСУ мають перебувати у готовності зафіксувати факт аварії на Запорізькій АЕС, а також проведення комплексу заходів щодо демонстрації ліквідації її наслідків, – каже офіційний представник мінубивства росії.

Також він заявив, що підрозділи 44-ї артбригади ЗСУ планують завдати ударів по території Запорізької АЕС з вогневих позицій, що знаходяться у Нікополі.

Ігор Конашенков, офіційний представник міноборони рф, назвав чутками очевидий факт розміщення важкої техніки росіян на майданчику ЗАЕС і в прилеглих до неї районах. Він каже, що важких озброєнь ні на території станції, ні навколо, російські війська не мають. Там, за його словами, знаходяться лише підрозділи охорони. А російська армія нібито лише забезпечує безпеку на ЗАЕС.

Очевидно, що все вище озвучене – відверта і цинічна брехня. Адже весь світ бачив відео, де снаряди російських «Градів» летять з Енергодара, Водяного, Кам’янки у бік Нікополя, Марганця та інших населених пунктів на правому березі Каховського водосховища. Але росію вже, мабуть, не хвилює реакція світу, а подібні заяви розраховані виключно на внутрішнього споживача, який переважно не здатен перевіряти інформацію і критично ставитися до того, що говорить влада.

На жаль, ми не можемо не звертати уваги на подібні заяви росіян, адже нерідко вони свідчать про підготовку до провокацій країни-агресорки, у яких вона заздалегідь звинувачує Україну.

Також дана заява росії може бути інформаційно-психологічною операцією ворога з метою нагнітання паніки серед населення. 

ФЕЙК: Міноборони росії стверджує, що до Нікополя прибули хімвійська ЗСУ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×