Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5440
5440

У Нікополі чоловік поцупив в АТБ курку і пачку кави – як його покарали

У Нікополі чоловік поцупив в АТБ курку і пачку кави – як його покарали

У Нікополі чоловік поцупив в АТБ курку і пачку кави. Його судили і вже винесли вирок. Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

Про фігуранта справи відомо, що він і раніше був судимий. Зокрема, у 2017 році – двічі за крадіжки, а у липні цього року – за шахрайство. Є громадянином України, уродженцем Нікополя, має середню освіту, працює неофіційно, неодружений, на утриманні нікого не має.

15 квітня 2022 року цей чоловік здійснив крадіжку в одному з АТБ Нікополя, а тільки 17 жовтня 2023 року відбувся суд.

З матеріалів справи ми дізналися, що у вказаний день фігурант зайшов в АТБ-маркет, розташований по вул. Шевченка, 188 в м. Нікополі, де побачив на відкритій торгівельній вітрині стелажу продуктового відділу курку «Своя лінія» к/в вак/упак, та на іншій торгівельній вітрині упаковку кави 250г. «Чорна карта Gold» розчинна сублімована м/уп.  І в цей момент у чоловіка раптово виник злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, їх суспільно небезпечні наслідки у вигляді заподіяння матеріальної шкоди та бажаючи їх настання, чоловік, скориставшись тим, що поруч нікого немає і за його діями ніхто не спостерігає, взяв з відкритої вітрини одну курку «Своя лінія», вартість якої складає 232,45 грн., та одну упаковку кави 250 г. «Чорна карта Gold» розчинна сублімована м/уп, вартість якої складає 179,99 грн. і поклав їх у продовольчу корзину.

Після цього «покупець» пройшов через вхідні автоматичні двері магазину, не розрахувавшись за вказаний викрадений товар, і покинув приміщення магазину.

Таким чином, нікополець своїми протиправними діями спричинив TOB «АТБ-Маркет матеріальний збиток на загальну суму 412 грн. 44 коп.

У Нікополі чоловік поцупив в АТБ курку і пачку кави, бо був голодний

У суді обвинувачений визнав обставини, викладені в обвинуваченні і повідомив наступне.

15.04.2022 р. в вечірній час, коли було вже темно, він зайшов в магазин АТБ, що розташований на мікрорайоні «Кристал», де викрав курку копчену та пачку кави, які поклав у корзину і пройшов повз касу не розрахувавшись. На виході залишив корзину, взяв товар у руки і вийшов з магазину, але його наздогнали охоронці і затримали вже на вулиці. Вчинив крадіжку, бо не мав засобів для існування, а був голодним. Матеріальна шкода ним відшкодована шляхом повернення викраденого майна. Просив призначити покарання не пов`язане з позбавленням волі, оскільки він має намір виправитися.

У Нікополі чоловік поцупив в АТБ курку і пачку кави – як його покарали

Суд визнав нікопольця винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років.

Але на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбуття покарання з випробуванням строком на один рік, поклавши на нього наступні обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Ще новини Нікополя: Нікопольський суд призначив 15 років ув’язнення військовому за державну зраду

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×