Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2941
2941

[:ru]В Никополе могут рухнуть 300 домов: госпредприятие просит денег у города (видео)[:ua]У Нікополі можуть піти під землю 300 будинків: держпідприємство просить грошей у міста (відео)[:]

[:ru]В Никополе могут рухнуть 300 домов: госпредприятие просит денег у города (видео)[:ua]У Нікополі можуть піти під землю 300 будинків: держпідприємство просить грошей у міста (відео)[:]

[:ru]В Никополе серьезно обострилась ситуация с подтоплением на Новопавловке. Под угрозой более 300 частных домов, которые могут просто рухнуть. Об этом Nikopolnews сообщает, ссылаясь на пресс-службу Никопольского городского совета, которая подготовила сюжет о проблеме.

По словам местных жителей, вода постоянно стоит не только в подвалах, но и в жилых помещениях – стены мокрые. Влага не уходит даже в отопительный период. В этом году начало подтапливать дома на улице Свято-Андреевской и рядом расположенных улицах. И вода только прибывает.

В пресс-службе Никопольского городского совета уверяют, что десять скважин для перекачки воды, которые обслуживаются местным коммунальным предприятием «Горавтодор-1», полностью исправны и нормально выполняют свои функции. А вот из 42 скважин, закрепленных за государством, работают только 32.

Начальник Никопольского управления защитных массивов Днепровских водохранилищ Виталий Гаврилок рассказал, что в работе сейчас два компрессора, но и они могут в любой момент остановиться, что приведет к еще большему ухудшению ситуации.

В сюжете отмечается, что в 2017 году из государственного бюджета было выделено 42 миллиона гривен на ремонт компрессорной станции. Но выяснилось, что, несмотря на закрытые акты выполненных работ, работы не были завершены. Ни одна из построенных скважин в итоге не работает.

Государство в 2021 году выделило своему предприятию всего 61 тысячу гривен. Поэтому начальник Никопольского управления защитных массивов Днепровских водохранилищ Виталий Гаврилок обратился к местной власти с просьбой помочь финансово – выделить субвенцию из бюджета Никополя для решения насущных проблем.

А Никопольский городской совет, в свою очередь, обратился к президенту, премьеру, Кабинету Министров с просьбой вмешаться в ситуацию и взять под контроль завершение ремонтных работ и введение в эксплуатацию упомянутой выше станции.

Если ничего срочно не предпринимать, последствия будут катастрофическими.

Подробнее – в сюжете:

Кстати, недавно “NikopolNews” писал:

Реконструкцію “горбатого” моста у Нікополі слід проводити якнайшвидше – експерти (відео)

 [:ua]У Нікополі серйозно загострилася ситуація з підтопленням на Новопавлівці. Під загрозою понад 300 приватних будинків, які можуть просто піти під землю. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на прес-службу Нікопольської міської ради, яка підготувала сюжет про проблему.

За словами місцевих жителів, вода постійно стоїть не тільки в підвалах, але і в житлових приміщеннях – стіни мокрі. Волога не йде навіть в опалювальний період. В цьому році почало підтоплювати будинку на вулиці Свято-Андріївської і поруч розташованих вулицях. І вода тільки прибуває.

У прес-службі Нікопольської міської ради запевняють, що десять свердловин для перекачування води, які обслуговуються місцевим комунальним підприємством «Горавтодор-1», повністю справні і нормально виконують свої функції. А ось з 42 свердловин, закріплених за державою, працюють лише 32.

Начальник Нікопольського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Віталій Гаврилок розповів, що в роботі два компресора, але і вони можуть у будь-який момент зупинитися, що призведе до ще більшого погіршення ситуації.

У сюжеті зазначається, що в 2017 році з державного бюджету було виділено 42 мільйони гривень на ремонт компресорної станції. Але з’ясувалося, що, незважаючи на закриті акти виконаних робіт, роботи не були завершені. Жодня з побудованих свердловин в підсумку не працює.

Держава в 2021 році виділив своєму підприємству всього 61 тисячу гривень. Тому начальник Нікопольського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Віталій Гаврилок звернувся до місцевої влади з проханням допомогти фінансово – виділити субвенцію з міського бюджету Нікополя для вирішення нагальних проблем.

А Нікопольська міська рада, у свою чергу, звернулася до президента, прем’єра, Кабінету Міністрів з проханням втрутитися в ситуацію і взяти під контроль завершення ремонтних робіт та введення в експлуатацію згаданої вище станції.

Якщо нічого терміново не почати робити, наслідки будуть катастрофічними.

Докладніше – у сюжеті:

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Реконструкцію “горбатого” мосту у Нікополі слід проводити якнайшвидше – експерти (відео)[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×