Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
602
602

У Нікополі обстрілами пошкоджено 22 об’єкти охорони здоров’я: як виживає медицина і які плани

У Нікополі обстрілами пошкоджено 22 об’єкти охорони здоров’я: як виживає медицина і які плани

У Нікополі обстрілами пошкоджено 22 об’єкти охорони здоров’я у 2023 році. Про це сказав у своєму звіті за минулий рік міський голова Олександр Саюк, передає Nikopolnews. Мер розповів, як виживає медицина під обстрілами і поділився планами.

Медичну допомогу в Нікополі у 2023 році надавали 8 лікувально-профілактичних закладів, з яких 5 – комунальні.

У 2023 році місто продовжило роботи з реконструкції відділення екстреної медичної допомоги міської лікарні №4. У перспективі – відкриття стаціонарного реабілітаційного відділення. Також за власні кошти лікарнею було проведено реконструкцію частини приміщення кардіологічного корпусу зі створенням операційного блоку для хірургічного та травматологічного відділень, що працюватимуть в єдиній ланці з відділенням екстреної медичної допомоги.

На території міської лікарні проведено ремонтні роботи для забезпечення доступності.

У 2023 році на базі КП “Нікопольська комунальна аптека” було відкрито 2 нових аптечних пункти.

Найближчим часом плануємо відкрити ще 2 пункти у віддалених районах міста. Корективи у ці плани, на жаль, вносить війна, – сказав Олександр Саюк

Він розповів, що влітку 2023 році завдяки співпраці з ГО «Львівська міська громадська організація «Ротарі клуб «Львів Інтернешнл» та ГО «Степ Ін» Нікополь отримав 4 мобільних амбулаторії (2 пересувні та 2, що розміщуються в контейнерах). Частково у тестовому режимі вони вже запрацювали у віддалених районах міста (сел. Північне, м-н. Трубник, Трубник-2, район вул. Дружби, район “Кристал”, м-н. Лапинка, Новопавлівка).

На жаль, у 2023 році 22 медичних об’єкти в місті були пошкоджені обстрілами. У стислі терміни провели ремонтні роботи, замінено пошкоджені вікна (в т.ч. за рахунок товариства Червоного Хреста України за підтримки Люксембурзького Червоного Хреста). Зараз усі медичні заклади працюють та повноцінно надають медичні послуги, – запевнив мер

Ще новини Нікополя: Яка ситуація з водою у Нікополі, чого очікувати містянам

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×