Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3619
3619

У Нікополі “відпрацювали” понад 120 вулиць в ході процесу дерусифікації

У Нікополі перейменують понад 120 вулиць

У Нікополі “відпрацювали” понад 120 вулиць в ході процесу дерусифікації. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на Нікопольську міську раду.

Наразі по всій країні йде масова дерусифікація. Нікополь також відмовлятиметься від  географічних назв, пов’язаних з рф, – зазначають у Нікопольській міській раді.

Повідомляється, що 18 травня 2022 року пройшло друге засідання робочої групи з питань дерусифікації назв вулиць. провулків та інших об’єктів топоніміки в Нікополі.  В нараді взяли участь нікопольські історики, громадські діячі, депутати міської ради, журналісти, представники органів місцевого самоврядування виконавчого комітету

У Нікополі "відпрацювали" понад 120 вулиць в ході процесу дерусифікації

На початку зборів  історик та краєзнавець Мирослав Жуковський зачитав стислу історичну довідку про виникнення і розвиток топонімії міста. Після цього члени робочої групи розпочали активне обговорення, щоб визначити назви яких вулиць мають відношення до росії, або ж названі на честь діячів  Компартії та радянської влади,  і підлягають першочерговому перейменуванню.

У Нікополі "відпрацювали" понад 120 вулиць в ході процесу дерусифікації

Під час засідання відпрацювали назви понад 120 вулиць. На наступному засіданні продовжать обговорення щодо того  які вулиці мають бути перейменовані, а в яких залишаться старі назви.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×