Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
20901
20901

У Нікополі прозвучала НЕ УЧБОВА сирена: роз’яснення влади і попередження про фейки

У Нікополі прозвучала НЕ УЧБОВА сирена: роз’яснення влади і попередження про фейки

У Нікополі прозвучала НЕ УЧБОВА сирена 25 лютого. Сигнал тривоги мешканці почули близько 11:00. І одразу ж заклик «Всі до укриття» з’явився на ресурсах, спеціально створених владою, для оперативного інформування населення.

А вже через 9 хвилин Всеволод Зінченко написав, що небезпека минулася і можна залишати сховища. При цьому, чиновник підкреслив, що сирена була НЕ УЧБОВА, а бойова. Просто на цей раз нам пощастило. А наступного разу може і не пощастити.

Nikopolnews приводить цитату Всеволода Зінченка дослівно:

Не слухайте нікого хто говорить що це учбова! Учбових вже не буде, поки не відмінять воєнний стан! І повідомляйте поліцію чи тероборону про таку мразоту! – написав посадовець, маючи на увазі розповсюджувачів фейків.

Слід зазначити, що зараз у Нікополі і в інших населених пунктах області активно поширюють фейкову інформацію про те, що нібито в той чи інший час буде звучати навчальна сирена. Дезінформатори поширюють «блискавку» з таким текстом:

«Увага!!! 13.00 год. 25.02.2022 року буде лунати сигнал тривоги. Зберігаємо спокій це пробний сигнал. Будь яка сирена, яка буде звучати після 13.00 год НЕ є НАВЧАЛЬНА. Прохання поширити, щоб люди не чинили паніки, але були готові».

Зверніть увагу і запам’ятайте! Це фейк! Не довіряйте такій і подібній інформації, тим паче не поширюйте її, а краще повідомляйте правоохоронцям про тих, хто поширює. Такі «жарти», а швидше чиїсь навмисні шкідливі дії, можуть комусь коштувати життя!

Всеволод Зінченко також звернувся до нікопольців з проханням не брати з собою до сховищ багато речей, адже це заважає іншим швидко потрапити до укриття.

Що можна з собою взяти до укриття?

  • Невеличкий рюкзак або сумку з документами, необхідними ліками і невеликою кількістю сухпаю.

Нагадаємо, вся офіційна оперативна інформація публікується міською владою у Телеграм-каналі за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ і у Вайбері за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Приєднуйтесь до цих каналів, аби, почувши сирену чи побачивши в соцмережах тривожну інформацію, не телефонувати знайомим, відбираючи коштовний час у себе і у них, не шукати інформацію у різних пабліках, а точно знати, як діяти у той чи інший момент.

Терміново! У Нікополі створили оперативні канали оповіщення і ввели комендантську годину

 

 

 

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×