Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
408
408

У Нікополі судили рибалку, який витягнув із Каховського водосховища 94 рибини – як його покарали

У Нікополі судили рибалку, який витягнув із Каховського водосховища 94 рибини – як його покарали

У Нікополі судили рибалку, який незаконно добув із Каховського водосховища 94 рибини. Подія сталася у лютому цього року, а суд відбувся у жовтні. Відомо, як покарали чоловіка.

Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень. Справу розглядали у спрощеному провадженні.

Що відомо про підсудного

Про підсудного відомо, що він – уродженець смт. Червоногригорівка Нікопольського району Дніпропетровської області, громадянин України, із середньою освітою, офіційно не працевлаштований, не одружений, вважається таким, що не має судимості.

Обвинувачений приблизно о 06:00 год. прибув на берег Каховського водосховища та, маючи умисел спрямований на незаконне заняття рибним добувним промислом, взяв з собою заборонене знаряддя лову – дві жилкові рибальські сітки, висотою приблизно 1,7 м, довжиною приблизно по 100 м.

За що у Нікополі судили рибалку

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне зайняття рибним добувним промислом, порушуючи вимоги розпорядження Нікопольської районної військової адміністрації № 128 від 14.06.2023 «Про заходи щодо забезпечення громадського порядку на території Нікопольського району» щодо заборони громадянам виходу, пересування та перебування на береговій лінії та вивільненій від води території (акваторії) Каховського водосховища, 11.02.2024 приблизно о 06:00 год. відійшовши від берега Каховського водосховища приблизно на 10 м., незаконно встановив у воді заздалегідь заготовлені та принесені з собою заборонені знаряддя лову – дві жилкові рибальські сітки, після чого повернувся на берег.

У Нікополі судили рибалку, який витягнув із Каховського водосховища 94 рибини – як його покарали

В подальшому, 11.02.2024 приблизно о 19:15 годині чоловік прийшов на берег Каховського водосховища та зняв раніше встановлені ним жилкові рибальські сітки, в яких знаходились наступні водні біоресурси: – риба (карась) у кількості 76 одиниць; – риба (лящ) у кількості 3 одиниці; риба (плітка) у кількості 15 одиниць. Після чого чоловік приблизно о 19:25 год. був виявлений працівниками сектору водної поліції ВРПП Дніпровського РУП та головним державним інспектором відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Дніпропетровській області.

Своїми умисними діями, які виразилися у незаконному зайнятті рибним добувним промислом великої кількості водних біоресурсів, вилученні з природного середовища – Каховського водосховища (водойми загального користування) водних живих біоресурсів чоловіком порушено вимоги чинного законодавства України.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Р. IV. «Про затвердження Правил любительського рибальства», затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 700 від 19 вересня 2022 року: забороняється добування (вилов) такими знаряддями лову: сітками та пастками усіх типів та конструкцій, а також іншими сітковими знаряддями лову, за винятком раколовок конструкції «хапка» та підсак, встановлених цими Правилами розмірів».

Згідно висновків експертів чоловік такими діями завдав державі шкоди на суму 148 563,00 грн.

Підсудний свою провину визнав і щиро розкаявся, що було враховано судом у якості пом’якшувальної обставини.

Обставини, що обтяжують покарання, судом не встановлені.

Яке покарання призначив Нікопольський суд

З урахуванням викладеного, суд визнав чоловіка винуватим у пред`явленому йому обвинуваченні за ч. 1 ст. 249 КК України і призначив йому покарання у вигляді обмеження волі на строк 1 (один) рік.

На підставі ст. 75 КК України звільнив підсудного від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік, зобов’язавши в період іспитового строку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Крім того, у чоловіка на користь держави вилучили сітки.

Крім того, підсудний має відшкодувати матеріальні збитки, завдані рибному господарству України, на користь Держави в особі Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Дніпропетровській області у розмірі 148 563 гривень.

А також суд постановив стягнути з чоловіка на користь держави відшкодування процесуальних витрат на залучення експерта 15 145 грн. 60 коп.

Ще новини Нікополя: У Нікополі судили матір 6 дітей, яка оформила виплати ВПО, але нікуди не виїжджала

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу