Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
203
203

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

Безпечних освітніх просторів у Нікополі стає все більше. Міська влада та освітяни постійно шукають нові можливості для відкриття додаткових безпечних зон, щоб охопити якомога більше дітей.

Завдяки спільним зусиллям вдалося відкрити ще два освітні простори, де діти можуть відчувати себе в безпеці навіть в умовах війни. Про це розповідає у своєму в сюжеті «Нікополь сьогодні» пресслужба Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

У пресслужбі кажуть, що Нікополь, на жаль, поки що залишається прифронтовим містом, де постійно лунає сирена та ворог обстрілює мирні квартали. Тому актуальність відкриття безпечних освітніх просторів для дітей важко переоцінити для зручності батьків. Міська влада відкриває їх у різних районах мста.

Зараз у Нікополі вже працюють 10 таких дитячих осередків. Цього тижня їх стало на 2 більше.

У пресслужбі кажуть, що педагогічні колективи не чекали на допомогу благодійників та волонтерів, а самостійно зробили ремонт: облаштували освітні простори в своїх навчальних закладах. Матеріали для проведення ремонту були придбані за кошти місцевого бюджету.

Ми брали участь у різних конкурсах у різних програмах щодо облаштування освітніх просторів. Але потім вирішили не чекати і власними силами педагогічним колективом зробили ремонт у нашому укритті, – каже Наталя Анатоліївна, керівниця дошкільного навчального закладу

І тепер у безпечному середовищі для маленьких нікопольців проводять різні заняття, цікаві ігри та веселі руханки, що не тільки допомагає підтримувати навчальний процес, але і знижує рівень стресу та тривоги у дітей. Задоволені і діти, і їх батьки.

Їм дуже не вистачає спілкування, – каже мешканка Нікополя Віта, мама одного з дітей. – ну що, прийшли на дитячий майданчик, – почалася тривога. Одразу побігли назад. А тут їм цікаво, вони веселі і не хочуть звідси виходить. Просто не хочуть! Забрати звідси нереально дітей.

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

Мешканка Нікополя Віта

Дома гарно, але потрібна комунікація – з вихователями і дітьми. Вони повинні спілкуватись, і ми дуже вдячні. Я думаю, всі батьки вдячні усім причетним, завдяки кому цей освітній простір відкривається, – каже ще одна мешканка Нікополя Олександра

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

Мешканка Нікополя Олександра

Наші діти застали період ковіда, війни. Вони взагалі не бачили цього соціуму. Тому, коли ми почули, що відкриваєте хоч на 2 години дитячий садочок, емоції переповнювали. І моє таке побажання – було б гарно, якщо б було більше ніж 2 години.  Наприклад, по півдня… Ми були б дуже раді, – додає мешканка Нікополя Неля

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

Мешканка Нікополя Неля

У пресслужбі НМР наголошують, що, незважаючи на всі труднощі, життя триває. І навіть під час війни діти мають бути щасливими.

І ми обіцяємо, що обов’язково наші діти будуть щасливими, будуть гратися, соціалізуватися. Навчатися психологічно розвантажуватися і будуть щасливими. І будемо разом чекати перемоги, – каже авторка сюжету

Якщо ви хочете записати свою дитину на відвідування, будь якого освітнього простору, то зверніться до нікопольського відділу освіти і науки за телефоном, який бачите на скріні нижче.

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей: відео

Ще новини Нікополя: У прифронтовому Нікополі залишається 900 дошкільнят: для них відкривають освітні простори в укриттях

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу