Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2073
2073

У Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядають

У Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядають

У Нікополі встановлюватимуть укриття нового-габіони. Це набагато дешевше, ніж бетонні укриття. Такий досвід вже практикують у Херсоні та на інших територіях, які регулярно обстрілюються ворогом.

Nikopolnews розповість, що нам вдалося дізнатися про це.

Про наміри встановити у Нікополі габіони сказав на прес-конференції сьогодні, 26 вересня, міський голова Олександр Саюк. Також дане питання обговорювалося під час засідання постійної депутатської комісії з питань міського господарства та енергозбереження 20 вересня.

У Нікополі встановлять укриття-габіони

Отже, відповідаючи на питання про те, чи буде у Нікополі збільшуватися кількість вуличних укриттів і чи продовжиться співробітництво з металургійними підприємствами, які раніше допомогти з бетонними укриттями, Олександр Саюк сьогодні сказав:

По укриттям ми працюємо. Кількість укриттів буде збільшуватися. Але це не будуть укриття такі, як ми їх бачимо. Ми будемо застосовувати механізми встановлення габіонів, які допоможуть вберегтися від осколків. Продовжуємо ми роботу і з металургійними підприємствами. Але ж ви розумієте, що можливості ці обмежені. По мірі надходження будемо встановлювати і такі укриття. Також ми працюємо з приватними підприємцями, аби вони встановлювали біля своїх підприємств такі укриття. Є позитивна робота з «Новою Поштою». Вони вирішують і свої питання, і допомагають нам, за що я їм вдячний. Спілкуємось і з іншими підприємцями. Вважаємо цю роботу позитивною

Питання встановлення у Нікополі габіонів обговорювалося під час засідання постійної депутатської комісії з питань міського господарства та енергозбереження 20 вересня.

У Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядають

Звітував Всеволод Зінченко.

Він розповів, що 2 млн грн планують витратити на придбання сіток-габіонів для облаштування на зупинках простіших укриттів від дронів.

За словами Всеволода Зінченка, з приводу саме таких укриттів було звернення автодору, яке розглянули і, взявши до уваги досвід Херсона, де приблизно така ж сама ситуація з обстрілами, вирішили пропозицію схвалити.

В планах – провести тендер і після цього провести роботи, встановивши приблизно 150 габіонів двухметрової висоти і п’ятиметрової довжини, – розповів Зінченко

Як саме будуть облаштовувати такі сітки-габіони, аби максимально захистити людей, що знаходитимуться усередині, за словами посадовця, ще вирішують. Десь сітками огороджуватимуться зупинки, а десь габіони встановлюватимуться поруч із зупинками .

За словами Зінченка, бетонні укриття коштують близько 1-2 млн за одиницю, а габіон обіцйдеться у 70 тисяч – тобто набагато дешевше. Посадовець зазначив, що закупати сітку буть, ймовірно, на наступний рік.

У Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядаютьУ Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядають

Що таке габіони і як вони виглядають

Як вже зазначалося вище, габіонами почали укріплювати зупинки громадського транспорту у Херсоні.

Споруди являють собою металеву сітку, агроволокно і всередині пісок. Така конструкція є ефективною для захисту від снарядів і уламків.

Така споруда висотою два метри. Товщина такого габіона складає метр. В середину засипається пісок. Це дозволяє сховатися людям, які стоять на зупинці, під час прильотів і снарядів окупантів захиститися від уламків снарядів, які розірвалися поряд, — розповів херсонський волонтер Роман Головня, який займався реалізацією проєкту

А детальніше про габіони у Херсоні – в сюжеті «Суспільного» нижче.

У Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядаютьУ Нікополі встановлять вуличні укриття-габіони: що це таке і як вони виглядають

На фото – габіони у Херсоні.

Ще новини Нікополя: У Нікополі пройшли засідання депутатських комісій (відео)

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу