Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
472
472

У Нікополя новий побратим – це шотландське місто Перт-і-Кінросс

У Нікополя новий побратим – це шотландське місто Перт-і-Кінросс

У Нікополя новий побратим – це шотландське місто Перт-і-Кінросс. Раніше воно було побратимом російського Пскова.

Про таке повідомила Нікопольська міська рада сьогодні, передає Nikopolnews.

Зазначається, що 26 червня 2024 року депутати обласної ради Перт-і-Кінросс одноголосно проголосували за встановлення побратимських відносин між містами Перт і Нікополь. Цю новину на своєму сайті оприлюднила газета «Daily Record» 28 червня.

Ідея побратимства Перта з Нікополем вперше виникла в березні 2022 року, коли депутати одноголосно проголосували за призупинення побратимства Перта з російським містом Псков, через агресію росії проти України. Протягом майже двох років була проведена певна робота між представниками наших міст. І 26 червня депутати обласної ради Перт-і-Кінросс схвалили встановлення офіційних побратимських відносин між двома містами після завершення належної перевірки.

У Нікополя новий побратим – це шотландське місто Перт-і-Кінросс

Голова ради міста Перт-і-Кінросс Ксандер МакДейд подякував всім причетним за досягнення цього результату та відмітив, що депутати усіх політичних партій об’єдналися, щоб висловити підтримку народу України.

Шотландське місто Перт-і-Кінросс – що про нього відомо: фото

Шотландське місто Перт хоче стати побратимом Нікополя і передав куіх

Перт – місто в центрі Шотландії, адміністративний центр області Перт-і-Кінросс.

Населення міста становить 43 680 осіб.

Перт-і-Кінрос (англ. Perth and Kinross, гельськ. Peairt agus Ceann Rois) – один з 32 округів Шотландії. Межує з округами Абердіншир, Ангус, Аргайл-енд-Б’ют, Данді-Сіті, Клакманнаншир, Стерлінг, Файф та Хайленд.

Муніципальний округ Перт-і-Кінрос знаходиться в самому серці Шотландії. Простираючись на території площею 5395 км², округ Перт-і-Кінрос є краєм, що включає ландшафти Хайленда і Лоуленда. Для нього характерне різноманітне поєднання сільських поселень і селищ міського типу від основного населеного центру в Перті і невеликих міст, таких як Блергаурі (Blairgowrie), Кріфф (Crieff), Аберфелді (Aberfeldy), Кінрос (Kinross) і Охтерархер (Achterarder) (Pitlochry), до віддалених селищ, як, наприклад, Кінлох-Раннох (Kinloch Rannoch) на території Хайленду (високогір’я).

Ще трохи фото цього мальовничого краю у Шотландії.

Перт-і-Кінрос

Перт-і-Кінрос

Перт-і-Кінрос

Перт-і-Кінрос

Перт-і-Кінрос

Перт-і-Кінрос

Перт-і-Кінрос

PШотландське місто Перт хоче стати побратимом Нікополя і передав куіх

Раніше ми повідомляли: У Нікополя з’явився новий побратим і плюс 15 млн у бюджеті: що було на сесії міськради 27 червня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×