Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1219
1219

У Покрові троє людей отруїлися чадним газом – серед них 11-місячна дитина

У Покрові троє людей отруїлися чадним газом – серед них 11-місячна дитина

У Покрові ледь не сталася трагедія. Троє людей: підліток, молода жінка і 11-місячна дитина, – отруїлися чадним газом. Якби не пильність сусідів, вони могли загинути.

Про це розповіли медики. Інформація з’явилася на сторінці директора Дніпропетровського обласного центру екстреної допомоги і медицини катастроф Радія Шевченка, передає Nikopolnews. Українців закликають бути дуже обережними.

Поки наша енергоінфраструктура залишається під прицілом ворога, незламні українці  шукають альтернативні способи пережити воєнну зиму. Для багатьох це новий  досвід, тому можуть  недооцінювати  потенційну загрозу неправильної експлуатації обігрівальних приладів, – написав медик Олег Макида.

Він розповів про випадок у Покрові.

Днями до Центральної оперативної диспетчерської Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини надійшов виклик.

Медичної допомоги потребували 16-річна дівчина, 24-річна жінка та її 11-місячна донька.

Прибувши на місце події, бригада  №14420 (Підстанція ЕМД м.Покров) у складі фельдшерів:  Наталья Каленик, Юлія Дюжник та водія Грицини Є.І., з’ясували, що постраждалі мають ознаки отруєння чадним газом. Помешкання опалювали так званою «буржуйкою».

На момент приїзду медиків немовля перебувало у глибокому сні, старші люди скаржилися на слабкість, запаморочення, шум у голові та вухах, нудоту, часте серцебиття.

Вони не могли об’єктивно оцінити свій стан, тривогу забили сусіди, які до них навідалися. Аби цього не сталося, історія могла мати трагічний фінал.

Фельдшери надали медичну допомогу згідно з протоколом, розпочали інфузійну терапію і доправили пацієнтів до приймального відділення Центральної міської лікарні м. Покров.

У Покрові медики врятували трьох людей

У Покрові троє людей отруїлися чадним газом – серед них 11-місячна дитина

Справжня зима тільки починаються, очевидно, що теплогенеруючі пристрої використовуватимуться інтенсивніше. Тому хочеться вкотре нагадати про небезпеку чадного газу, бо «тихий вбивця» не має ні кольору, ні запаху – розпізнати його в приміщенні вкрай важко.  Людина не одразу  розуміє, що вже отруїлася, і не в змозі зарадити собі, – кажуть медики.

Як розпізнати отруєння?

Користуючись, зокрема, пічним опаленням, обов’язково звертайте увагу на такі симптоми, як слабкість, головний біль, нудоту.

Страшним наслідком отруєння  чадним газом  є гіпоксія.  Це сильний дефіцит кисню, що може призвести до незворотних  пошкоджень мозку, серця, легень.

Якщо вам доведеться надавати першу допомогу потерпілому (виносити на свіже повітря і викликати швидку), переконайтеся, що у вас є підмога. Бо, увійшовши до приміщення, самі можете отруїтися чадним газом, якщо там його висока концентрація, – радять медики.

14-річний хлопчик 10 днів пробув у російській катівні на Херсонщині. Про що він розказав (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×