Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
271
271

Учні з Країни Басків допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі (відео)

Учні з Країни Басків допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі

Учні з Країни Басків – це автономна спільнота в Іспанії, на узбережжі Біскайської затоки – допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі.

Про це повідомляє Нікопольська міська рада, передає Nikopolnews.

У сюжеті, підготовленому журналістами пресслужби НМР зазначається, що міська вада Нікополя налагодила ефективну співпрацю з багатьма міжнародними організаціями, які не тільки надають фінансову та гуманітарну підтримку нікопольцям, а й допомагають у реалізації проєктів, спрямованих на розширення мережі безпечних освітніх просторів для дітей.

Ще у серпні 2023 року почалася співпраця Нікополя з асоціацією «України – Країна Басків». Одне з направлень – «Баскські школи разом з українськими», в рамках якого учні школи з Країни Басків разом зі своїми батьками організували спеціальний забіг для збору коштів на підтримку одного з навчальних закладів нашого міста.

В результаті навчальний заклад Нікополя, який першим серед інших, 16 липня 2022 року, потрапив під ворожий обстріл, зазнав значних змін завдяки такій допомозі. У місті з’явився ще один освітній простір.

Учасникам забігу вдалося зібрати 1,5 тисячі євро. На ці кошти було закуплено обладнання для комфортного навчання та відпочинку дітей: покриття для підлоги, додаткове освітлення, електрообігрівачі, крісла-мішки та сухий басейн.

Учні з Країни Басків допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі

Силами педагогічного колективу в укритті провели ремонтні роботи. Будівельні матеріади було придбано за кошти міського бюджету.

Отже, завдяки спільним зусиллям благодійників, міської влади і освітян вдалося гарно облаштувати три кімнати.

Тепер нікопольські діти мають можливість насолоджуватися комфортним освітнім середовищем, попри всі труднощі. Вони вже почали зайняття. В освітньому просторі надолужують навчальні прогалини, отримують психологічну допомогу, мають можливість розвиватися і спілкуватися з однолітками.

Учні з Країни Басків допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі

Якщо ви хочете записати дитину до освітнього простору, телефонуйте за номером, що вказаний на скріні нижче.

Учні з Країни Басків допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі

Детальніше про все це – у сюжеті пресслужби НМР.

Учні з Країни Басків допомогли облаштувати освітній простір у Нікополі: відео

Раніше ми повідомляли: У Нікополі відкрилися ще два безпечних освітніх простори для дітей (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×