Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1129
1129

Роздуми про укриття у Нікополі і приватну власність: «Бережи чуже неначе око своє»

Роздуми про укриття у Нікополі і приватну власність: «Бережи чуже неначе око своє»

“Бережи чуже неначе око своє” – так називається публікація відомої у місті керівниці асоціації ОСББ Альони Чорної, розміщена у Фейсбуці. Допис являє собою роздуми про укриття у Нікополі і приватну власність та її недоторканість.

Нагадаємо, раніше ми неодноразово повідомляли про те, що влада вимагає, аби усі укриття у місті були відчиненими цілодобово і доступними для усіх мешканців міста. Відповідні звернення з боку НМР активізувалися, коли станом укриттів зайнялися на державному рівні після трагедії у Києві, де люди не змогли зайти до сховища і загинули. Оприлюднене таке звернення від НМР і сьогодні.

А публікація Альони Чорної – це, по суті, реакція на дані вимоги. Від себе зазначимо, що тема складна і неоднозначна. Вимагає оптимального підходу, аби забезпечувалася безпека мешканців, але при цьому не порушувалися права мешканців ОСББ.

Nikopolnews публікує допис Альони Чорної «без купюр»

Роздуми про укриття у Нікополі і приватну власність

“Бережи чуже, неначе око своє Ця публікація про власність. Про власність кожного з нас і про відношення до неї нашої влади.

Багатоквартирні будинки в Нікополі – це переважно будинки, в яких створені об’єднання співвласників. Коли співвласники приймали будинки від ЖЕКів та управлінських компаній в самостійне управління та утримання, багато підвальних приміщень цих будинків були захаращені, затоплені фекаліями, без освітлення, із занедбаними комунікаціями. І десятиріччями міську владу не цікавило питання, в якому стані такі підвальні приміщення Відповідь була – то вже ваше, тож піклуйтесь і ремонтуйте.

Іноді влада дозволяла приватизувати одному співвласнику все підвальне приміщення разом з комунікаціями будинку для ведення бізнесу. І всі інші були заручниками таких обставин, не маючи доступу до спільного майна.

Йшов час, і люди проводили ремонти, облаштовували колективні підвали, прибирали та проводили санітарну обробку підвалів тощо.

Почалась війна. Розуміючи, що нам потрібні хоч простіші укриття, люди добровільно відчинили двері підвалів і почали їх облаштовувати. Іноді це коштувало недешево. Хтось перейшов жити в підвал і переніс туди меблі, обігрівачі, документи. Інші утворили певні запаси на критичний випадок, але ховались від обстрілів в інших місцях. Говорячи про будинки Асоціації, ми відкрили під укриття 17 підвалів. І протягом 15 місяців війни не отримали від влади ніякої допомоги. Ні обігрівачів, ні вогнегасників, ні буржуйок, ні генераторів, ні лавок, ні запасів води – тобто зовсім НІЧОГО. На цю кількість відкритих підвалів просили хоч 10 матраців, бо люди спали на підлозі. Але також не знайшлось. Чужі люди ночували в підвалах, а електричну енергію, що використовувалась на освітлення й опалення оплачували співвласники конкретного будинку

Люди пристосувались. Окрім загальнобудинкових комунікацій та лічильників, в підвалах тепер зберігаються приватні речі, інтернет-обладнання,  необхідні речі для облаштування укриття, і запаси води та продуктів.

І от сьогодні мені зателефонували стосовного одного з будинків ОСББ і сказали «ми, представники влади, зрізаємо замки на підвалах, тут буде цілодобовий доступ для всіх». Серед тих представників влади була і поліція і представники Нікопольського виконкому і представники КП МЖТІ.

Чи правильні такі дії?

Тобто все, що накопичувалось і зберігалось певним колективом людей, немає значення. Бо така політика в державі і така політика буде в місті?

Так, укриття в місті повинні бути. І в кожному районі, і на кожній зупинці, і на кожній вулиці. Але чому так? Чому за рахунок не бюджетних коштів і організаційних зусиль влади? Що скажуть голови ОСББ, коли люди повернуться в місто, а під будинками знову смердючі брудні смітники?

Чи таким чином треба забезпечувати безпеку людей? Яка ваша думка Олександр Саюк?”

Ще новини Нікополя: У Нікополі вживатимуть заходів, якщо укриття буде зачинене – влада

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×