Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4522
4522

Неподалік Енергодара в Дніпрорудному окупанти будують укріплення, розбираючи зрошувальні канали – ЗМІ

Неподалік Енергодара в Дніпрорудному окупанти будують укріплення, розбираючи зрошувальні канали – ЗМІ

В Дніпрорудному, що знаходиться на березі Каховського водосховища, неподалік Енергодара, окупанти будують захисні споруди, розбираючи зрошувальні канали. Про це повідомляє запорізьке видання Забор, передає Nikopolnews.

Зазначається, що росіян у Дніпрорудному, яке в окупації з березня, стало набагато більше після того, як звільнили Херсон. До листопада було близько 4 тисяч, а коли почала з’являтися інформація про звільнення правого берега, стали прибувати нові і нові загарбники.

Вони активно зводять ДВТ (довготривалі вогневі точки), а також будують укріплення. Дніпрорудненці розповідають, що для своїх укріплень загарбники навіть почали зривати плити, якими викладено зрошувальні канали на виїзді з міста. Через це місцеві жителі стали побоюватися того, що окупанти можуть взяти плитку з каналу, яким тече шахтна вода, і яку вважають радіаційною.

Автор статті зазначає, що ця вода, яка потрапляє у відстійник поряд з Азовським морем, знаходиться під постійним контролем екологічної інспекції та різних спеціалізованих служб.

До міста активно зводять бетонні укріплення з боку Бердянська. А з Криму завозять П-подібні бетонні блоки, які приблизно по 6 м завширшки та 2 м заввишки.

Терор місцевих мешканців в Дніпрорудному

Місцеві жителі розповіли, що регулярно чують вильоти, коли російські війська обстрілюють населені пункти Дніпропетровської області на протилежному березі Дніпра.

Також люди кажуть, що, незважаючи на те, що похолодало вже давно, загарбники лише 26 листопада подали до Дніпрорудного та до селищ Мелітопольського району газ та опалення.

При цьому окупанти не припиняють тероризувати місцеве населення. Так, використовуючи дані із псевдореферендуму, вони вираховують людей із проукраїнською позицією. Їх  рашисти або викрадають і відправляють ‘на підвал’, або ж видворяють із Запорізької області без речей. Також військові Росії продовжують вираховувати квартири та будинки, які стоять порожніми, щоб заселяти туди своїх солдатів та їхні родини.

Джерело – Забор

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×