Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1473
1473

Які гінекологічні обстеження можна пройти в Нікопольській міській лікарні

Які гінекологічні обстеження можна пройти в Нікопольській міській лікарні

Які гінекологічні обстеження можна пройти в Нікопольській міській лікарні, розповіли у Нікопольській міськраді, передає Nikopolnews. Жінок (і не тільки) закликають вчасно проходити медогляди.

В даному випадку йдеться саме про жіноче здоров’я.

У зв’язку з тим, що онкопатологія жіночих статевих органів займає 18% серед всієї онкозахворюваності, виникає нагальна потреба ранньої онкопрофілактики, яка полягає в регулярних щорічних профілактичних оглядах у лікаря акушера-гінеколога.

Також дуже важливо вчасно звернутися до лікаря, якщо є скарги.

Наприклад:

  • патологічні виділення, особливо у ранній менопаузі,
  • порушення оваріально-менструального циклу,
  • біль у нижніх ділянках черевної порожнини тощо

Які гінекологічні обстеження можна пройти в Нікопольській міській лікарні

Як проходить обстеження

Первинний огляд акушера-гінеколога складається з візуальної, тактильної та цитологічної складової. При підозрі на фонові та передракові захворювання жінки скеровуються на діагностичні обстеження (кольпоскопія, УЗД, рідинна цитологія, онкомаркери, діагностична гістероскопія). При виключенні діагнозу онкозахворювання пацієнтки продовжують лікування в спеціалізованих кабінетах.

Також бажане виконування усіма лікарями первинної ланки положення про скринінг патології шийки матки та впровадження програми вакцинації підлітків вакциною «Церварікс», як засобу первинної ранньої профілактики раку шийки матки.

Які гінекологічні обстеження можна пройти в Нікопольській міській лікарні

На базі Нікопольської міської лікарні створене та працює з 1 грудня 2022 року акушерсько-гінекологічне відділення. Воно оснащене сучасним обладнанням для діагностики та лікування фонових, передракових станів та раку жіночих статевих органів.

Прийоми ведуть кваліфіковані акушери гінекологи першої та вищої кваліфікаційної категорії. Деякі з них мають спеціалізацію з кольпоскопії, патології шийки матки та онкогінекології.

У наявності спеціалізований прийом з патології шийки та онкогінекології, оснащений діагностичним та лікувальним обладнанням у повному обсязі. Прийом здійснює лікар вищої категорії, що спеціалізується за даними напрямками на базі кафедри онкогінекології ЗМАПО.

Також працюють два прийоми з УЗ-діагностики, оснащені новітнім УЗ-обладнанням експертного класу з можливістю 3D-4D ультразвуку.

На базі відділення працює операційна з можливістю проведення діагностичної та лікувальної гістероскопії (видалення поліпів, вузлів порожнини матки. Можливе проведення абліації порожнини матки при залозисто-кістозних гіперплазіях ендометрію, видалення ВМК), також можливі малі операційні маніпуляції під контролем УЗ (постановка ВМК в технічно складних випадках, пункція кіст молочної залози ).

У лікарні можна пройти як планові профілактичні огляди, так і лікування гінекологічних захворювань.

Ще новини Нікополя: У Нікопольській дитячій лікарні впроваджують Хібукі-терапію (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×