Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1306
1306

Вбив і поїхав далі святкувати день народження: у Нікополі до 9 років тюрми засудили чоловіка

Вбив і поїхав далі святкувати день народження: у Нікополі до 9 років тюрми засудили чоловіка

У Нікополі до 9 років тюрми засудили чоловіка, який убив знайомого у власний день народження. Вбивство сталося як раз під час святкування. Обвинувачений намагався переконати суд у тому, що діяв в межах самооборони, але у Феміди інша думка…

Вбивство сталося у вересні 2022 року, а суд вудбувся у жовтні 2024-го. Вирок винесено.

Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

Хто потрапив на лаву підсудних у Нікополі

На лаву підсудних потрапив уродженець Нікополя, громадян України, офіційно не працевлаштований, із базовою середньою освітою, не одружений, має ІІІ групу інвалідності. Раніше не судимий.

Що сталося

26 вересня 2022 року до вказаного чоловіка прийшов на день народження товариш. Святкували удвох. Вживали спиртні напої, а саме – горілку.

В ході святкування між чоловіками виникла сварка, а потім справа дійшла до бійки. Врешті іменинник схопив ніж і вдарив ним гостя у шию. Потерпілий помер на місці. А вбивця пішов з дому, залишивши труп товариша на підлозі. Згодом тіло знайшла цивільна дружина іменинника, яка повернулася з роботи в очікуванні свята, а виявила труп у порожній квартирі.

Що сказав підсудний

Свою вину підсудний не визнав. Він розповів, що приблизно об 11 годині в той день до нього приїхав товариш, аби привітати з днем народження. Гість, за словами підсудного, вже був напідпитку.

Вони разом випили, а коли горілка скінчилася, гість почав вимагати випити ще. Проте, господар відмовив йому, адже на наступний день потрібно було вставляти вікна, які були пошкодженні в наслідок артилерійського обстрілу. На цій підставі між ними зав`язалася сварка.

За словами підсудного, гість спочатку нецензурно висловлювався, потім двічі вдарив його в обличчя, а потім потягнувся за ножем. Помітивши це , підсудний першим схопив ніж, але завдавати ніякої шкоди не хотів, а хотів лише відкинути ніж подалі. Однак, гість нахилився і ніж потрапив йому у шию. Гість впав, почав хрипіти. Що було далі, підсудний не пам’ятає. Сказав, що отямився лише на зупинці громадського транспорту. Вирішив поїхати до свого знайомого, а на наступний день піти до поліції і у всьому зізнатися. Втім поліція сама прийшла за тією адресою, де він перебував, і затримала його.

Підсудний також сказав, що у сильному алкогольному сп’янінні не перебував, бо ще чекав гостей увечері, а от потерпілий був дуже п’яним, адже випив у той день пляшку горілки.

Що сказали потерпілий і свідок

Потерпілим у суді виступив брат загиблого, а свідком – цивільна дружина підсудного.

Брат убитого розповів, що його родич справді любив випити, але агресивним не був.

Цивільна дружина підсудного розповіла, що жила з чоловіком 7 років. А потерпілий інколи приходив до них додому, аби допомогти по господарству, адже у її чоловіка інвалідність 3 групи з приводу вивиху ліктьового суглобу лівої руки. Після роботи вона завжди платила помічнику гроші, які він, за словами жінки, витрачав на випивку.

26.09.2022 року зранку вона разом чоловіком перебувала вдома. Об 11 годині їй потрібно було на роботу. У цей день у чоловіка був день народження і вони домовились святкувати його ввечері, після того, як вона прийде з роботи. Зранку потерпілий зателефонував її чоловіку, щоб привітати останнього з днем народження. Тоді чоловік і запросив його у гості. Товариш спочатку відмовлявся, бо мав у той день допомагати комусь по господарству, але врешті погодився. Жінка також розповіла, що вдома було два літри горілки. Коли чоловіки випили перший літр, почали двонити їй і питати, де знаходиться другий. Після декількох дзвінків жінка не витримала і розповіла.

Приблизно о 19-00 годині вона прийшла додому з роботи, в домі була тиша та темно. Пройшовши до зали та увімкнувши світло, побачила, що на полу лежить гість. Він не ворушився і не відгукувався.  Доторкнувшись до нього, відчула, що він холодний. Жінка викликала швидку і поліцію….

Що вирішив суд у Нікополі

Що вирішив суд у Нікополі

Суд, взявши до уваги результати численних експертиз, дійшов висновку, що версія обвинуваченого про самооборону не правдива. Крім того, обвинувачений навіть не намагався врятувати товариша, не викликав швидку, а просто пішов до іншого знайомого – продовжувати святкувати день народження.

Отже, врахувавши всі обставини і факти, суд визнав чоловіка винним у скоєнні вбивства і призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Строк відбуття покарання слід рахувати з моменту фактичного затримання.

Ще новини Нікополя: У Нікополі судили рецидивіста, який пограбував дитину на вулиці

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу