Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1555
Без категорії
1555

[:ru]Вопрос закрытия садика «Золотой ключик» в Никополе сняли с повестки дня сессии[:ua]Питання закриття садочка «Золотий ключик» у Нікополі зняли з порядку денного сесії[:]

[:ru]Вопрос закрытия садика «Золотой ключик» в Никополе сняли с повестки дня сессии[:ua]Питання закриття садочка «Золотий ключик» у Нікополі зняли з порядку денного сесії[:]

[:ru]Сегодня, 28 мая, депутаты Никопольского городского совета должны были рассмотреть вопрос закрытия детского сада-яслей «Золотой ключик» №13, который находится на Никитинской, 23 в старой части. Вопрос был включен в повестку дня, однако остался без рассмотрения, сообщает Nikopolnews, ссылаясь на онлайн-трансляцию заседания сессии.

Снять вопрос о садике с повестки дня предложил городской голова Никополя Александр Саюк, а депутаты единогласно его предложение поддержали. По словам мэра, причиной такого решения стали несоответствия между данными отдела образования и данными общественности.

– Нужно все согласовать и выяснить, а потом выносить вопрос на рассмотрение сессии. Я не хочу, чтобы все говорили, что депутаты и городской голова закрыли садик, не выяснив до конца ситуацию с ним, – сказал Александр Саюк.

Мэр рассказал, что на начало года в «Золотом ключике» было 54 ребенка, на конец года – 49, из которых 18 пойдут в сентябре в первый класс.

Он также сообщил, что судьбу садика решат на сессии в июне и попросил Общественный совет при городском совете, который выступил против закрытия учреждения без дополнительного изучения вопроса, подготовить детальную информацию к этому времени.

– У вас есть месяц. Если будут данные о том, что на начало следующего года в садике будет столько же детей, сколько было на начало этого, будем думать – сказал Александр Саюк.

Напомним, отдел образования и науки Никопольского городского совета аргументируют необходимость закрытия детского дошкольного учреждения малым количеством воспитанников в нем. Со своей стороны родители утверждают, что такая ситуация создавалась искусственно, поскольку в ГОРОНО желающим записать своего ребенка именно в этот сад отказывали, объясняя грядущим ремонтом здания. А потом внезапно сообщили о намерении закрыть учреждение вовсе.

Также родители говорят, что год назад в задании сада установили новые металлопластиковые окна, помещение очень уютное и теплое, педколлектив хороший. Кроме того, здесь удобная транспортная развязка. Они просят не закрывать сад.

Что еще было на сессии?

Отметим, что сегодняшняя сессия длилась всего полчаса. В зале зарегистрировались 32 депутата из 38.

Основную часть вопросов повестки дня проголосовали пакетами, а именно: вопросы с 1 по 11 (кроме земельных вопросов и вопроса №5), а также вопросы с 12 по 18.

Был снят с повестки дня вопрос о списании коммунального имущества детской больницы. Речь идет о рентген-аппарате. Александр Саюк заявил, что оборудование новое, и есть смысл не списывать его, а продать через Прозоро.

Кроме того, на сессии заслушали руководителя Никопольской окружной прокуратуры Сергея Нестеренко, а секретарь горсовета Иван Базилюк объявил о том, что у депутата Олега Фельдмана появился помощник – Косарева Екатерина Сергеевна.

После этого Саюк поздравил депутатов, которые праздновали дни рождения в мае, и закрыл сессию.

Видео трансляции:

Пряма трансляція Нікопольської міської радиПряма трансляція Нікопольської міської ради

Повний перелік питань запланованого порядку денного сесії 28 травня 2021 року:

  1. про схвалення звернення Нікопольської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства цифрової трансформації;
  2. про урегулювання земельних відносин;
  3. про затвердження змін до Програми «Нікополь – прозоре місто» на 2019-2022 роки;
  4. про внесення змін до рішення Нікопольської міської ради від 30.04.2020 року №33-64/VII «Про затвердження Плану доброчесності міста Нікополь на 2020-2022 роки»;
  5. про припинення діяльності КОМУНАЛЬНОГО ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ (ЯСЕЛ-САДКА) №13 «ЗОЛОТИЙ КЛЮЧИК» (виключено з порядку денного)
  6. про затвердження Програми «Автоматизована система обліку оплати проїзду окремих пільгових категорій громадян та учнів закладів загальної середньої освіти в міському автомобільному транспорті загального користування в місті Нікополі на 2021 рік»;
  7. про внесення доповнення до додатку 1 міської Програми «ТУРБОТА» на 2019-2021 роки, затвердженого рішенням міської ради від 23.12.2020 № 48-2/VIIІ;
  8. про затвердження змін та доповнень до міської Програми «Поліпшення медичного обслуговування населення міста Нікополя на 2019-2023 роки»;
  9. про затвердження змін до міської Програми «Фінансова підтримка комунальних підприємств охорони здоров’я м. Нікополя на 2021рік»;
  10. про затвердження змін до міської програми «Розвиток культури та  промоції культурного потенціалу міста  Нікополя на 2019-2023 роки»;
  11. про порушення клопотання щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня»;
  12. про надання грошової допомоги мешканцям міста Нікополя;
  13. про щорічний звіт спеціальної постійної наглядової комісії Нікопольської міської ради;
  14. про надання дозволу комунальному підприємству «Нікопольська міська лікарня №4» Нікопольської міської ради» на списання комунального рухомого майна;
  15. про надання дозволу комунальному підприємству «Нікопольська дитяча міська лікарня» Нікопольської міської ради» на списання комунального рухомого майна (виключено з порядку денного)
  16. про затвердження змін та доповнень до додатку 1 до «Програми розвитку благоустрою та інфраструктури м. Нікополя на 2020-2022 роки»;
  17. про внесення змін та доповнень до «Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Ритуальна служба» Нікопольської міської ради на 2021 рік», затвердивши її у новій редакції;
  18. про затвердження схем прилеглих територій до багатоквартирних будинків, що розташовані у м. Нікополі Дніпропетровської області, які є основою для подальшої розробки проекту щодо впорядкування території для містобудівних потреб, що розташовані у м. Нікополі Дніпропетровської області;
  19. про внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2020 року № 68-2/VІІІ «Про бюджет Нікопольської міської територіальної громади на 2021 рік»;
  20. різне.

У Нікополі пройшли консультації з громадськістю щодо закриття садка «Золотий ключик»[:ua]Сьогодні, 28 травня, депутати Нікопольської міської ради повинні були розглянути питання закриття дитячого саду-ясел «Золотий ключик» №13, який знаходиться на Микитинській, 23 в старій частині. Питання було включено до порядку денного, однак залишився без розгляду, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на онлайн-трансляцію засідання сесії.

Зняти питання по садку з порядку денного запропонував міський голова Нікополя Олександр Саюк, а депутати одноголосно його пропозицію підтримали. За словами мера, причиною такого рішення стали невідповідності між даними відділу освіти та даними громадськості.

– Треба все узгодити і з’ясувати, а потім виносити питання на розгляд сесії. Я не хочу, щоб всі говорили, що депутати і міський голова садок закрили, не з’ясувавши до кінця ситуацію з ним, – сказав Олександр Саюк.

Мер розповів, що на початок року в «Золотому ключику» було 54 дитини, на кінець року – 49, з яких 18 підуть у вересні в перший клас.

Він також повідомив, що долю садка вирішать на сесії в червні і попросив Громадську раду при міській раді, яка виступила проти закриття установи без додаткового вивчення питання, підготувати детальну інформацію до цього часу.

– У вас є місяць. Якщо будуть дані про те, що на початок наступного року у садочку буде стільки ж дітей, скільки було на початку цього, будемо думати – сказав Олександр Саюк.

Нагадаємо, відділ освіти і науки Нікопольської міської ради аргументують необхідність закриття дитячого дошкільного закладу малою кількістю вихованців у ньому. Зі свого боку батьки стверджують, що така ситуація створювалася штучно, оскільки в МІСЬКВНО бажаючим записати свою дитину саме в цей садок відмовляли, пояснюючи прийдешнім ремонтом будівлі. А потім раптово повідомили про намір закрити установу зовсім.

Також батьки кажуть, що рік тому в приміщенні садку встановили нові металопластикові вікна, приміщення дуже затишне і тепле, педколектив хороший. Крім того, тут зручна транспортна розв’язка. Вони просять не закривати сад.

Що ще було на сесії?

Зазначимо, що сьогоднішня сесія тривала лише півгодини. У залі зареєструвалися 32 депутати із 38.

Основну частину питань порядку денного проголосували пакетами, а саме: питання з 1 по 11 (крім земельних питань та питання №5), а також питання з 12 по 18.

Було знятий з порядку денного питання про списання комунального майна дитячої лікарні. Мова йде про рентген-апарат. Олександр Саюк заявив, що це нове обладнання, і є сенс не списувати його, а продати через Прозоро.

Крім того, на сесії заслухали керівника Нікопольської окружної прокуратури Сергія Нестеренка, а секретар міськради Іван Базилюк оголосив про те, що у депутата Олега Фельдмана з’явився помічник – Косарєва Катерина Сергіївна.

Після цього Саюк привітав депутатів, які святкували дні народження в травні, і закрив сесію.

Пряма трансляція Нікопольської міської радиПряма трансляція Нікопольської міської ради

Повний перелік питань запланованого порядку денного сесії 28 травня 2021 року:

  1. про схвалення звернення Нікопольської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства цифрової трансформації;
  2. про урегулювання земельних відносин;
  3. про затвердження змін до Програми «Нікополь – прозоре місто» на 2019-2022 роки;
  4. про внесення змін до рішення Нікопольської міської ради від 30.04.2020 року №33-64/VII «Про затвердження Плану доброчесності міста Нікополь на 2020-2022 роки»;
  5. про припинення діяльності КОМУНАЛЬНОГО ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ (ЯСЕЛ-САДКА) №13 «ЗОЛОТИЙ КЛЮЧИК» (виключено з порядку денного)
  6. про затвердження Програми «Автоматизована система обліку оплати проїзду окремих пільгових категорій громадян та учнів закладів загальної середньої освіти в міському автомобільному транспорті загального користування в місті Нікополі на 2021 рік»;
  7. про внесення доповнення до додатку 1 міської Програми «ТУРБОТА» на 2019-2021 роки, затвердженого рішенням міської ради від 23.12.2020 № 48-2/VIIІ;
  8. про затвердження змін та доповнень до міської Програми «Поліпшення медичного обслуговування населення міста Нікополя на 2019-2023 роки»;
  9. про затвердження змін до міської Програми «Фінансова підтримка комунальних підприємств охорони здоров’я м. Нікополя на 2021рік»;
  10. про затвердження змін до міської програми «Розвиток культури та  промоції культурного потенціалу міста  Нікополя на 2019-2023 роки»;
  11. про порушення клопотання щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня»;
  12. про надання грошової допомоги мешканцям міста Нікополя;
  13. про щорічний звіт спеціальної постійної наглядової комісії Нікопольської міської ради;
  14. про надання дозволу комунальному підприємству «Нікопольська міська лікарня №4» Нікопольської міської ради» на списання комунального рухомого майна;
  15. про надання дозволу комунальному підприємству «Нікопольська дитяча міська лікарня» Нікопольської міської ради» на списання комунального рухомого майна (виключено з порядку денного)
  16. про затвердження змін та доповнень до додатку 1 до «Програми розвитку благоустрою та інфраструктури м. Нікополя на 2020-2022 роки»;
  17. про внесення змін та доповнень до «Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Ритуальна служба» Нікопольської міської ради на 2021 рік», затвердивши її у новій редакції;
  18. про затвердження схем прилеглих територій до багатоквартирних будинків, що розташовані у м. Нікополі Дніпропетровської області, які є основою для подальшої розробки проекту щодо впорядкування території для містобудівних потреб, що розташовані у м. Нікополі Дніпропетровської області;
  19. про внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2020 року № 68-2/VІІІ «Про бюджет Нікопольської міської територіальної громади на 2021 рік»;
  20. різне.

У Нікополі пройшли консультації з громадськістю щодо закриття садка «Золотий ключик»[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×