Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1024
1024

Ворог деморалізований, ЗСУ налаштовані рішуче – ситуація на Криворізькому напрямку фронту

Ворог деморалізований, ЗСУ налаштовані рішуче – ситуація на Криворізькому напрямку фронту

Якою є ситуація на Криворізькому напрямку фронту зараз, Nikopolnews розповідає, посилаючись на ряд офіційних джерел і інформацію від мешканців населених пунктів на лінії фронту.

Генштаб: “Ворог укріплюється”

На Південнобузькому напрямку, до якого відноситься Криворізький напрямок, агресор основні зусилля зосереджує на веденні позиційної оборони. Противник вживає заходів з удосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Відзначені укріплені блокпости із залізобетонних конструкцій, що розташовані поблизу мостів через Північно-Кримський канал.

ОК «Південь»: “Знищили групу російських десантників і польовий склад боєприпасів”

Не маючи успіху в просуванні на суходолі, ворог випробовує міць наших позиції гелікоптерними ударами з повітря.

У відповідь наші Мі-8 нанесли удар по скупченню противника на Херсонщині.

В ході вивчення маршруту просування в глиб окупованої Херсонщини, наша розвідувальна група знищила групу рашистських десантників, заволодівши їх зброєю та засобами зв’язку.

Загалом, за добу силами наших підрозділів на півдні, в тому числі і ракетно-артилерійських, кількість ворога скорочено на 39 рашистів, та, як мінімум на 11 одиниць техніки: танк Т-62 та 4 броньованих, 3️ вантажних автівки, автоматизований комплекс радіоелектронної боротьби «Борисоглебськ-2» та 2️ гаубиці «Мста-Б». Влучно знищено польовий склад боєприпасів в районі Давидова Броду.

Олександр Вілкул: “Ворог деморалізований, але цілодобово веде обстріли”

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але повністю контролюється Збройними Силами України. Всі підрозділи наших частин проявляють мужність і героїзм. За інформацією Міністерства Оборони України, окупанти зосереджені на зміцненні оборони. Обладнують раніше зайняті ними рубежі і встановлюють мінні загородження. Ворог все більш деморалізований і несе втрати в живій силі і техніці.

У той же час ворог веде практично цілодобові обстріл по всій лінії дотику з РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Вночі 10 червня в Криворізькому районі під обстріл ворога потрапила Ганнівка – це Широківська громада, без жертв. У Апостолівської громаді був обстріляний населений пункт Українка, там практично знищено приватне домоволодіння. Жертв немає. А у Великій Костромці Зеленодільської громади через обстріл орків легкі поранення отримала цивільна жінка 1981 року народження, знищено домоволодіння.

11 червня в результаті ворожого обстрілу н. п. Степове Широківської громади зруйновано кілька будинків. Один поранений – цивільний чоловік 1980 р.

Зеленодольська громада, Велика Костромка – обстріл «Ураганами». Руйнування – будинок культури, сільрада, приватні будинки та газопровід. Один поранений – 1951 р. н. Всі поранені евакуйовані в лікарні, їм надається допомога.

Високопілля: «Дуже продуктивно прорідили кількість орків»

Інформація від активіста з Високопілля Юрія Самохвалова:

Близько півсотні людей 10 червня намагались вийти до контрольованої ЗСУ території, але знову нікого не випустили. Окупанти згодні випускати по 2-3 особи разом з літніми людьми, які самостійно не зможуть дійти до безпечної території.

«На запитання місцевих, “Де нам взяти харчі, ліки, бо працюючих магазинів немає вже декілька місяців?” , – орки відповіли, що можуть організувати автобуса до Каховки (окупованої), де вони зможуть придбати те, що їм потрібне. І ось тут хочется запитати: (відкидуючи підозрілу доброту організувати автобус) а звідки мають бути кошти, та й товари на Каховці, якщо там теж складна ситуація? Почитайте повідомлення з окупованого Херсону – чи легко їм там знайти ліки, харчі чи зняти кошти?» – пише Юрій Самохвалов.

З самого ранку 10 червня була висока активність орків: прилітали вертушки, гатили по Князівці та Високопіллю. У відповідь по оркам працювали вже наші вертушки, за чутками, дуже продуктивно прорідили кількість орків.

В Архангельському теж було гаряче і шумно – диміло до вечора.

Нововоронцовка: «Ніхто не знає, де саме «прилетить» наступного разу»

Ворог деморалізований, ЗСУ налаштовані рішуче – ситуація на Криворізькому напрямку фронту

Інформація від місцевого волонтера Дмитра Бурлая:

Декілька останніх ночей ворог здійснює обстріл селища. 10 червня вночі взагалі рашисти обстріляли житлові квартали касетними снарядами. Є нові руйнування житлових будинків, інфраструктури, доріг. Враження, що ворог просто намагається завдати ушкоджень саме цивільному населенню. Обстріли є хаотичними. Ніхто не знає де саме “прилетить” наступного разу.

Наші ЗСУ налаштовані рішуче. Ніхто здавати позиції не збирається. Навпаки – всі налаштовані вибивати ворога з нашої території, – написав Дмитро Бурлай.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×