Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4133
4133

Ворог застосовує бойову авіацію, обстрілює з артилерії, є загиблі і поранені – ситуація на Криворізькому напрямку фронту

«Знищили 63-х окупантів, вертольоти і літак» - Вілкул про наступ ЗСУ на Криворізькому напрямку фронту

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але контрольованою. Про це в ході вечірнього брифінгу 22 травня розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews. Він поділився подробицями. Нагадаємо, лінія фронту проходить на території Херсонської області, а кордони Дніпропетровщини захищені.

Весь тиждень і 22 травня на вечір ситуація на нашому напрямі фронту зберігається напруженою, але стабільною. Завдяки мужності та героїзму наших військових дальній периметр оборони надійно утримується, всі поставлені завдання успішно виконуються, – запевнив Вілкул.

Завдяки злагодженим діям у Кривому Розі та Криворізькому районі ситуація перебуває під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації.

Продовжуються, і вони навіть посилені, роботи щодо зміцнення всіх ліній оборони регіону. Будуються нові укріпрайони та захисні споруди, посилюються існуючі. Для допомоги військовим Кривим Рогом задіяно понад 100 одиниць важкої техніки, вона працює щодня, влада міста забезпечила її пальним та всім необхідним.

Також Військова адміністрація Кривого Рогу, хоча це не є її функцією та бюджету на це не передбачено жодного, продовжує надавати значну допомогу у забезпеченні всіх частин, що захищають Кривий Ріг.

Закуповуємо та передаємо, в основному за приватні гроші, багато чого – від обмундирування та взуття, до автотехніки, коліматорних прицілів, тепловізорів, квадрокоптерів, прицілів нічного бачення, спецобладнання та засобів зв’язку, будматеріалів та палива. За бронежилетами та касками у нашого гарнізону забезпечення 100% – запевнив Олександр Вілкул.

Начальник військової адміністрації розповів, що протягом усього тижня орки продовжують системні обстріли по всій лінії зіткнення з РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів та танків. Також зафіксовано застосування ворогами бойової авіації, гелікоптерів. День 22 травня не став винятком – «Градами» окупанти обстріляли Мар’янське, до села прилетіло десять снарядів. Ще два удари орки завдали по території Апостолівської громади. Під удар потрапляють мирні населені пункти, житлові будинки та навіть колони з біженцями. На жаль, протягом тижня є загиблі та поранені серед мирного населення.

Триває розмінування територій – з початку війни у ​​регіоні вже знешкоджено понад 1500 ворожих боєприпасів.

– Кривий Ріг продовжує приймати біженців та надавати їм необхідну допомогу. У місті вже перебуває понад 42 000 лише офіційно зареєстрованих переселенців. Реально ця цифра більша – близько 60 000. Тобто, 10% мешканців міста це вимушені переселенці. Для тих, кому поки нема де зупинитися, обладнані місця у школах та дитячих садках. Також понад 1000 квартир здали криворіжці переселенцям за програмою «Прихисток», – розповів Олександр Вілкул.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×