Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
38194
38194

Ворог спробував наступати на Криворізькому напрямку, але отримав жорстку відсіч – Вілкул

Ворог несе втрати на Криворізькому напрямку – Вілкул

Ворог спробував наступати на Криворізькому напрямку, але отримав відсіч і відійшов. Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Оперативна ситуація на нашому напрямку фронту залишається напруженою, проте повністю контролюється Збройними Силами України, – запевнив Вілкул.

Посилаючись на інформацію Генерального штабу ЗСУ, він розповів, що на Криворізькому напрямку окупанти безрезультатно спробували просунутися в районах населених пунктів Лозове та Широке. З втратами відступили, отримавши від наших героїчних військових жорстку відсіч.

Також орки намагалися вести наступальні бої в напрямку Сухий Ставок – Лозове, успіху не отримали і з втратами відійшли. Авіація противника діяла сьогодні біля Осокорівки, Андріївки, Білої Криниці та Лозового.

Ворог продовжив обстріли цивільної інфраструктури поблизу населених пунктів Трудолюбівка, Добрянка, Потьомкине та інших. Без втрат.

Орки з «Ураганів» обстрілюють мирні громади навіть вночі. Під удар попали знов Зеленодольська та Апостолівська громади, в Широківській громаді обстріли були по околиці села Кошове. Внаслідок обстрілу в Кошовому перебито лінію електропостачання, також пошкоджено електромережі в Великій Костромці. Також без втрат.

По житловим кварталам міста Нікополь ворог випустив 30 реактивних снарядів з установок «Град». Пошкоджено 24 багатоповерхових та приватних будинки, дитячий садок, газопровід та мережі електропередач. Тривають відновлювальні роботи. Попередньо без втрат.

Рятівники продовжують розмінування територій, по яких стріляє ворог, та населених пунктів, що були звільнені українською армією. Ворог використовує не тільки касетні боєприпаси, які заборонені міжнародними конвенціями. Він також застосовує дистанційні системи мінування та підло встановлює некеровані мінні загородження на територіях населених пунктів. Це несе смертельну небезпеку і загрозу мирному населенню. За пів року фахівці ДСНС разом з військовими саперами вже знешкодили понад 3600 боєприпасів та мін.

Проте, виходячи з міжнародного досвіду та розміру фронту за нашим напрямком, розмінування цієї території може тривати  і декілька років. Тому ще раз наголошую на необхідності бути максимально уважними. У разі виявлення підозрілих предметів відразу телефонуйте 101 та 102, – закликав Олександр Вілкул..

Ситуація у Кривому Розі знаходиться під повним контролем Військової адміністрації. Усі органи влади чітко виконують свої функції. Забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, екстрених служб та міського транспорту. Разом із військовими місто продовжує зміцнювати лінії оборони всіх напрямках. Військова адміністрація міста продовжує надавати серйозну допомогу військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні – від автомобілів, тепловізорів, нічних прицілів до квадрокоптерів та будматеріалів.

Ворог зважився на контрудари на Криворізькому напрямку, але зазнав великих втрат

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×