Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
976
976

МАГАТЕ повідомило про потужні вибухи біля ЗАЕС 25 і 26 січня

МАГАТЕ повідомило про потужні вибухи біля ЗАЕС 25 і 26 січня

МАГАТЕ повідомило про потужні вибухи біля ЗАЕС, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на сайт організації.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), які були присутні на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) в Україні, повідомляють, що за межами об’єкта сталися потужні вибухи, що свідчать про воєнні дії поблизу, – йдеться у повідомленні

Зазначається, що близько 10:00 ранку середи було чути вісім сильних вибухів, від яких вібрували вікна офісів на заводі, а на день пізніше їх побільшало.

Протягом останніх днів і тижнів команда МАГАТЕ з ядерної та фізичної ядерної безпеки на станції майже щодня повідомляє про такі події до штаб-квартири у Відні. Деякі вибухи, очевидно, відбуваються на деякій відстані від найбільшої в Європі атомної електростанції, у той час як інші, здається, набагато ближче до самого об’єкту, – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зазначив, що ознаки бойових дій поблизу ЗАЕС наголошують на життєво важливому значенні якнайшвидшого узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо станції.

Зона допоможе переконатися, що ЗАЕС не є метою та не використовується для атак, – заявив Гроссі.

Як зазначається, Україна повідомила МАГАТЕ, що атомні електростанції країни нині знизили вироблення електроенергії внаслідок обстрілу енергетичної інфраструктури. Це підтвердили групи МАГАТЕ, які зараз постійно перебувають на всіх майданчиках українських АЕС.

Цікаво, що гауляйтер Запорізької області Рогов заперечує вибухи біля ЗАЕС. Це нетипово, адже зазвичай окупанти поспішають звинуватити в обстрілах станції українську армію.

Про те, як захоплювали ЗАЕС, ми писали ТУТ.

Російська армія “здулась” на Запорізькому напрямку – у Генштабі показали фото російських “танків”

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×