Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1487
1487

Заборона російської церкви і ситуація з МП у Нікополі: коментар благочинного церков ПЦУ Нікополя і району

Заборона російської церкви і ситуація з МП у Нікополі: коментар благочинного церков ПЦУ Нікополя і району

Заборона російської церкви – ТОП-тема сьогоднішнього дня. 20 серпня Верховна Рада України нарешті ухвалила відповідний законопроєкт. Nikopolnews звернувся з цього приводу до благочинного церков ПЦУ Нікополя і району архімандрита Меркурія (Скорохода). Ми задали йому декілька питань.

Що саме сьогодні сталося?

Отже, Верховна Рада заборонила російську церкву сьогодні, прийнявши в цілому законопроєкт №8371. Цей законопроєкт не дозволяє діяти на території України релігійним організаціям, пов’язаним з рф. За проголосували 265 депутатів.

Закон набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. За винятком одного пункту — згідно нього громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

У Раді голосування вже назвали історичним.

Історична подія — 400-річне панування московської церкви в Україні припинено. Закон прийнято. Будуватимемо власне незалежне духовне життя

— відзначив нардеп Єгор Чернєв.

Заборона російської церкви і ситуація з МП у Нікополі – коментар благочинного церков ПЦУ Нікополя і району.

Усім відомо, що левова частка храмів у Нікополі відносяться до УПЦ (яка раніше жодним чином не заперечувала, що вона – МП і навіть пишалася цим, а сьогодні просить не згадувати про зв’язок із Москвою і заперечує його).  Також не секрет, що деякі з цих храмів були побудовані незаконно – тобто без дозвільних документів.

Типовий же храм ПЦУ у місті всього один, і з’явився відносно недавно. Ще декілька – туляться у пристосованих приміщеннях.

Чи зміниться тепер ситуація у Нікополі? Як будуть розвиватися події?

Ми спитали у архімандрита Меркурія (Скорохода) наступне:

  • Отче, як ви сприйняли сьогоднішнє рішення Верховної Ради?
  • Для людей, які не дуже розбираються в юридичних і церковних тонкощах, поясніть простими словами, що означає цей закон?
  • Як думаєте, які конкретні результати будуть внаслідок ухвалення цього законопроєкту? Як ви бачите це? Як це буде виглядати на практиці?
  • Скільки парафій УПЦ на Нікопольщині вже перейшли до ПЦУ?
  • На ваш погляд, чи багато серед пересічних священників в УПЦ на Нікопольщині бажаючих перейти до ПЦУ? Якщо так, то чому цього не відбувається масово?
  • Були часи, коли представники УПЦ (МП) телефонували в редакції газет і влаштовували істерики з приводу того, що газетярі ставлять поруч на одній полосі розклад богослужінь у церквах МП і тоді ще Київського патріархату. Чи вірилось тоді, що ми доживемо до такого рішення держави?

Нижче у відео – відповіді благочинного.

Заборона російської церкви і ситуація з МП у Нікополі: коментар благочинного церков ПЦУ Нікополя і районуЗаборона російської церкви і ситуація з МП у Нікополі: коментар благочинного церков ПЦУ Нікополя і району

Нагадаємо: У Нікополі невідомі сьогодні облили бензином капличку ПЦУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×