Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
14534
14534

Захоплення кабінету мера, заклики здати зброю, рашистська преса: що відбувається в окупованому Енергодарі 14 квітня

що відбувається в окупованому енергодарі 14 квітня

Захоплення кабінету мера, заклики здати зброю, рашистська преса: що відбувається в окупованому Енергодарі 14 квітня.

Стратегічне місто Запорізької області, яке є супутником АЕС, живе у присутності російських військ з початку березня. Що відбувається в окупованому Енергодарі 14 квітня, Nikopolnews повідомляє, посилаючись на місцевий однойменний Телеграм-канал і Енергоатом.

Нагадаємо, з самого початку окупації місцеві мешканці активно виходили на проукраїнські мітинги – особливо після того, як рашисти викрали першого заступника міського голови Івана Самойдюка. Росіяни застосовували силу, аби розігнати мітингуючих. Для цього сюди нагнали ОМОН, проти мирних людей застосовувалася зброя, були поранені. Наразі в Енергодарі продовжується політика залякування і репресій з боку окупантів. Місто напівпорожнє – хто зміг, той евакуювався. Людям, які залишилися, важко, адже Енергодар фактично знаходиться в блокаді.

А окупанти з усіх сил намагаються насадити тут свою владу і свої правила.

Так, вони створили фейкову адміністрацію. А самопроголошений «міський голова» колаборант від ОПЗЖ Андрій Шевчик зайняв кабінет законного мера Дмитра Орлова і оголосив, що звільняє останнього і всіх управлінців. Про це повідомляє Телеграм-канал Енергодар. А відео звернення Шевчика оприлюднило видання informzp1.

В кабінеті, який зайняв колаборант, вже немає українських прапорів – їх замінили на ікони. У своєму зверненні Шевчик заявив про відновлення роботи КП «Ритуал» і призначення керівництва дивної структури «Єдина інформаційна система».

Понад століття тому більшовики перш за все захоплювали в містах пошту, телефон, телеграф і, звісно ж, банки – тепер загарбники передусім піклуються про «утилізацію» трупів та зомбування поневолених людей – коментують звернення у Телеграм-каналі «Енергодар».

Освітяни Енергодару стійко продовжують бойкотувати владу окупантів, відмовляючись викладати російською мовою, – зазначають автори повідомлень Телеграм-каналу.  Проте посіпака загарбників Шевчик з удаваним оптимізмом звітує, що навчальний процес ось-ось відновиться «і є команда», готова це робити на умовах окупантів.

Не втрачаючи показного оптимізму, він, щоправда, визнає, що не все протікає за наміченим сценарієм, є «саботаж», нібито спричинений виключно сильним тиском київського керівництва. Але ж, запевняє Шевчик, попри цей тиск на управління освіти міськради Енергодару, окремих вчителів, викладачів та вихователів дитячих садочків, вже майже зібрано колектив педагогів, які «не бояться йти далі». Бо ж треба якось випустити 9-ті й 11-ті класи. З російськими свідоцтвами й атестатами, ясна річ. І за російськими ж програмами. З вмонтованими в підручники ненавистю до українців, а й до всього демократичного людства… – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що окупанти закликають енергодарців здати зброю, у кого вона є. Нібито це можна зробити анонімно. Але містянам слід бути обережними. Адже немає гарантії, що потім ті, хто послухається рашистів, не буде так само анонімно репресований або вбитий.

З метою поширення пропаганди рашисти розповсюджують в Енергодарі газету «Мелітопольські вісті». Наголошується, що кожен бажаючий може отримати «пресу» безкоштовно. В газеті пишеться про те, яке прекрасне життя чекає енергодарців у «руському мирі».

Яка ситуація на ЗАЕС

Захоплення кабінету мера, заклики здати зброю, рашистська преса: що відбувається в окупованому Енергодарі 14 квітня

Про ситуацію на ЗАЕС повідомляє Енергоатом.

Станом на 14 квітня 2022 року Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України!

Поточна потужність енергоблоків Запорізької АЕС цілком достатня для повноцінної життєдіяльності населення та роботи промислових об’єктів України.

Запорізька АЕС працює з дотриманням норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. На території промислового майданчику та санітарно-захисної зони екологічний, протипожежний та радіаційний стан знаходиться в межах норми.

Але, як вже неодноразово підкреслювали в Енергоатомі, персонал ЗАЕС працює під тиском окупантів і має узгоджувати з ними свої дії. Це психологічно важко, тому не можна говорити про якусь безпеку на ядерному об’єкті. Моральний стан співробітників таких об’єктів має велике значення.

Крім того, раніше в Енергоатомі повідомляли, що окупанти риють окопи і встановлюють «Гради» у безпосередній близькості до ЗАЕС.

«Ідіть геть!»: в Енергодарі беззбройні жінки виганяли окупантів (відео)

Поруч з Енергодаром вздовж берега окупанти риють траншеї та встановлюють «Гради»

Російським пропагандистам не вдалося зняти ролик на ЗАЕС – працівники станції відмовились давати коментарі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×