Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1670
1670

Як живе Нікополь без води та під обстрілами (відео)

живе Нікополь без води

Журналісти телеканалу Freedom розповіли, як живе Нікополь без води та під обстрілами. Повідомляє Nikopolnews.

Рівень води в Каховському водосховищі в районі Нікополя Дніпропетровської області впав нижче за дев’ять метрів. В результаті місто, в якому зараз живе близько 50 000 людей, залишилося без централізованого водопостачання. Пункти роздачі води вже працюють по всьому місту, воду у великі ємності туди підвозять пожежними машинами.

З бідонами, пляшками та каністрами до пунктів розливу питної води жителі Нікополя приходять щодня. Валентина Панченко за водою приходить щодня. У бутлі набирає по 30 літрів. Цього сім’ї із трьох дорослих, при економному використанні, вистачає на добу.

 «Слава Богу, що дім поруч. Дякую і так. Є вода, ми задоволені. Тяжко, але слава Богу, що є», говорить мешканка Нікополя Валентина.

Марина має двох маленьких синів. Разом з ними дівчина теж щодня приїжджає за водою.

Як живе Нікополь без води та під обстрілами: відео

? Никополь без воды из-за подрыва Каховской ГЭС: как справляется город? Никополь без воды из-за подрыва Каховской ГЭС: как справляется город

Таких пунктів по всьому місту обладнали близько 30. На вулиці поставили пластикові цистерни. Вони воду підвозять пожежними машинами. Щоб її вистачало на всіх, допомагати Нікополю приїхали рятувальники з інших міст та областей. Одну з машин надіслали із Кривого Рогу.

«Чотири тонни за одну ходку возимо. По 10-12 ходок на день. З шостої ранку і до дев’ятої-десятої вечора»,  розповів співробітник ДСНС Микола.

Воду беруть у резервуарах, доки її запасів достатньо, щоби забезпечити всіх мешканців Нікополя.

«Ми готувалися. Коли ми бачили, що рівень води знижується щодня, і вже позначки йдуть такі, що насоси можуть не працювати, ми робили запас у резервуари, з яких ми тепер возимо цю воду», сказав міський голова Нікополя Олександр Саюк.

Проблеми з водопостачанням Нікополя, в якому зараз мешкає близько 50 000 людей, виникли через кілька днів після підриву росіянами дамби Каховської гідроелектростанції.

Ще нещодавно у цій затоці Каховського водосховища місцеві жителі ловили рибу. Тепер від великої водойми залишився маленький струмок. Уся вода відійшла від берега на кілька кілометрів.

За таких екстремальних умов у Нікополі працюють і лікарні. Незважаючи на труднощі у медичній допомозі, тут нікому не відмовляють. Але відсутність водопостачання не так лякає, як щоденні обстріли міста із тяжкої артилерії, кажуть місцеві жителі. По Нікополю російські війська випускають снаряди з боку Запорізької атомної станції. За останній рік, протягом якого Нікополь перебуває під регулярним обстрілом, загинули 16 місцевих жителів, 136 поранено.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×