Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
201
201

19 річна покровчанка виборола бронзу на найпрестижнішому турнірі з дзюдо

19 річна покровчанка виборола бронзу на найпрестижнішому турнірі з дзюдо

Покровчанка Єлизавета Литвиненко виборола бронзу на найпрестижнішому турнірі з дзюдо. Про це повідомляє пресслужба міського голови Покрова, передає Nikopolnews.

Шостого серпня в угорському Будапешті 19-річна спортсменка підняла прапор України на Masters. Ця блискуча перемога показала міць, відмінну підготовку та силу духу нашої спортсменки, – йдеться у повідомленні

Покровчанка отримала бронзу на найпрестижнішому турнірі з дзюдо

Найпрестижніший турнір світової серії IJF Masters проходить лише раз на рік. До нього запрошуються спортсмени, які входять у ТОП 36 своїх вагових категорій. За умови перемоги, вони мають змогу додати в свій олімпійський рейтинг 1800 балів. У 2023-му в турнірі брали участь лише семеро українців, а загалом 419 спортсменів із 59 країн світу.

Серед найсильніших спортсменів команди України – Ліза Литвиненко, представниця СК ДЗЮДО ДНІПРО, яка тренується під керівництвом Андрія Блошенка та свого першого тренера Сергія Синілова.

Змагаючись у вазі 78 кг, Ліза впевнено перемогла представницю Узбекистану Курбанбаєву, німкеню, чемпіонку світу Вагнер, кореянок Юн та Лі.

19 річна покровчанка виборола бронзу на найпрестижнішому турнірі з дзюдо

Для покровчанки це перша перемога такого рівня, впевнені – не остання! Тільки у 2023 році Ліза виборола бронзу та срібло на турнірах Гран Прі, найкращим результатом є бронза чемпіонату світу, – йдеться у повідомленні пресслужби

19 річна покровчанка виборола бронзу на найпрестижнішому турнірі з дзюдо

Пишаємося такою вагомою перемогою Лізи! Вітаємо спортсменку та її тренерів. За кожною взятою висотою, кожною медаллю стоїть титанічний труд, – наголосив міський голова Олександр Шаповал, – Ліза представляє Україну на міжнародній спортивній арені, своїми перемогами привертає увагу світової спільноти до війни у рідній країні. Це її вагомий внесок у нашу Перемогу! Вона – гордість Покрова, гордість України!

Ще новини Покрова: Спортсменка з Покрова Неллі Чуканівська продемонструвала прекрасну підготовку перед Чемпіонатом світу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×