Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19698
19698

Підірваний міст, блокада, пошук їжі – ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 14 березня

Підірваний міст, блокада, пошук їжі – ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 14 березня

Ситуація в Енергодарі, тимчасово окупованому російськими загарбниками, ускладнилася. Про те, що відбувається у місті і на ЗАЕС, Nikopolnews повідомляє, посилаючись на офіційний Телеграм-канал Енергоатому.

Головна сумна новина – втрачено транспортне сполучення між Енергодаром та Запоріжжям.

Окупанти розбомбили міст в районі Кам’янського. Гуманітарні конвої та евакуація людей поки що неможливі. Об’їзд можливий тільки поганими дорогами через гарячі точки, де розміщені бойові позиції ворога. рашисти не пропускають через Токмак та інші населені пункти на шляху, – повідомляють в Енергоатомі.

Підірваний міст, блокада, пошук їжі – ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 14 березня Підірваний міст, блокада, пошук їжі – ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 14 березня

Мешканці Енергодару розповідають про ситуацію у місті. Далі зі слів однієї з працівниць ЗАЕС:

«Ранок починається з пошуку їжі. Коли в тебе практично немає готівкових коштів – це той ще квест.
Дякувати сусіднім селам, можна купити картоплю, моркву, лук, буряк, яблука і навіть огірки та редиску. Плємзавод «Стєпнов» поставляє молоко, кефір, ряжанку, сметану та навіть йогурт. М’ясо та сало на базарі є, але дороге. Сільпо та АТБ скоро закриють (прим. АТБ вже припинив роботу). Аптеки майже пусті. В «Єві» скуповують залишки шампунів та пральних порошків. Хліб печуть і він дуже смачний, але чергу треба вистояти 3 години. Олія, масло, мука, дріжжі, сіль, цукор, яйця – це розкіш.
Пройшлась по місту. Здобула молока, сметани, кефіру, буряка, моркви та яблук, дві банки тунця і навіть коробку цукерок, яким раділа більше за все. Жити можна. Не хочу думати про негативні сценарії. Просто живу сьогоднішнім днем і вірю в нашу перемогу. Відмовляюсь опускати голову»

На фото – черга в банкомат, але грошей в ньому вже немає.

Підірваний міст, блокада, пошук їжі – ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 14 березня

Запорізька АЕС та місто Енергодар вже 10 діб перебувають під контролем російських військових формувань. Станом на ранок 14 березня на території станції перебуває:

  • 50 одиниць техніки ворога;
  • близько 400 російських військових;
  • багато вибухівки та зброї.

Зараз усі 6 енергоблоків Запорізької АЕС контролюються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників. Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку окупантів, весь персонал по прибутті на станцію ретельно перевіряється озброєними терористами.

Все це негативно впливає на роботу і ставить під загрозу ядерну та радіаційну безпеку.

Через фактичну блокаду Енергодару продовжуються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності.

Нагадаємо: керівник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін заявив, що українські АЕС відмовляються від поставок російського ядерного палива.

Окупанти замінували узбережжя Каховського водосховища біля ЗАЕС

Окупанти використовують ЗАЕС як військову базу — Енергоатом

В Енергодарі прощаються із загиблими захисниками ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×