Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2514
2514

В окупованому Енергодарі мешканці вийшли на проукраїнський мітинг: росіяни почали стрілянину (відео)

В окупованому Енергодарі мешканці вийшли на проукраїнський мітинг: росіяни почали стрілянину (відео)

В окупованому Енергодарі мешканці сьогодні, 20 березня, вийшли на проукраїнський мітинг. Фото і відео оприлюднив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Люди зібралися біля будівлі міської ради. Мешканців прийшло багато. Вони тримають українські прапори і скандують «Слава Україні, Героям слава!».

Перед містянами виступив Дмитро Орлов та інші посадовці. Вони вимагають, аби окупанти звільнили першого заступника міського голови Енергодару Івана Самойдюка, якого було викрадено, та інших затриманих енергодарців.

Міський голова окупованого Енергодару, який відмовився співпрацювати з агресором. 20.03.22Міський голова окупованого Енергодару, який відмовився співпрацювати з агресором. 20.03.22

Дмитро Орлов повідомив, що мінімум півтори тисячі енергодарців оперативно відгукнулися на заклик і менш ніж за годину зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби сказати «Ні!» свавіллю окупантів та вкотре затвердити безсумнівну істину: Енергодар був і назавжди залишиться Україною.

В окупованому Енергодарі мешканці вийшли на проукраїнський мітинг: росіяни почали стрілянину (відео)

Міський голова Дмитро Орлов та його колеги, заступники наголосили: в тих реаліях, в яких працюють органи місцевого самоврядування зараз, аби забезпечити комунальні, соціальні і медичні послуги навіть в умовах повної блокади Енергодара, викрадення людини, громадянина, посадовця Івана Самойдюка, який успішно  вирішував величезний блок соціальних проблем – це провокація, яка повністю ставить під загрозу подальше життєзабезпечення міста. І якщо до завтра його не звільнять, такі акції стануть безстроковими та цілодобовими.

Проукраїнський мітинг в окупованому Енергодарі 20 березня 2022 рокуПроукраїнський мітинг в окупованому Енергодарі 20 березня 2022 року

Попри те, що акція носила виключно мирний характер, вже на її завершенні, коли люди почали розходитися по домівках, приїхали російські військові та зробили спробу захопити кількох учасників заходу і запхати іх в машину. Але сотні людей стали щільною стіною та буквально відбили своїх земляків від полону! Окупанти почали стріляти в повітря і далі змушені були полишити свої загарбницькі спроби ув’язнення мирних громадян.

Зазначимо, що подібні мітинги регулярно проходять і в інших окупованих населених пунктах України. Люди не хочуть жити поруч з російськими військовими, які принесли на нашу землю смерть, руйнуванняі, горе і сльози. Відомо, що російські спецслужби вже практикують затримання активістів посеред вулиці, як це завжди робиться у країні-агресорці. Також, окупанти викрадають людей, піддають їх тортурам.

Нікополь підтримує Енергодар і інші міста України, яким доводиться тимчасово перебувати в окупації. Тримайтеся! Все буде Україна!

В Енергодарі окупанти викрали заступника міського голови: містян кличуть на мітинг

Що відбувається в тимчасово окупованому Енергодарі 13 березня: відео

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×