Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
905
Без категорії
905

Чотири блоки ЗАЕС повністю перейшли на альтернативне паливо

блока ЗАЭС

Чотири блоки ЗАЕС повністю перейшли на альтернативне паливо Westinghouse. Про це повідомляють на офіційному сайті станції, передає Nikopolnews.

Із виходом енергоблока №4 з планово-попереджувального ремонту (ППР) на Запорізькій АЕС завершився важливий етап повного переходу чотирьох блоків на ядерне паливо альтернативного постачальника – компанії Westinghouse.

Під час ППР активна зона блока №4 була повністю завантажена тепловиділяючими зборками виробництва Westinghouse. Раніше цього року це відбулося під час ремонтів на енергоблоках №1 та №3. А на п’ятому енергоблоці – ще в 2019 році.

Чотири блоки ЗАЕС повністю перейшли на альтернативне паливо

Чотири блоки ЗАЕС повністю перейшли на альтернативне паливо

Дослідна експлуатація на п’ятому блоці пройшла вдало, отже, попереду переведення в промислову. Після подання технічного рішення з пакетом обґрунтовуючих документів на розгляд Держатомрегулювання, саме схвалення регулятора поставить крапку в процесі, що триває на п’ятому блоці вже п’ять років.

«Впевнено можу сказати: дослідна експлуатація на п’ятому блоці пройшла успішно. Запорізька АЕС всі умови виконала. Повністю завантажена паливом Westinghouse активна зона енергоблока №5 експлуатувалася більше року. Приймальні випробування пройшли у вересні. Міжвідомча комісія, до складу якої увійшли фахівці ВП ЗАЕС, Енергоатома, Держатомрегулювання, ухвалила рішення про можливість переведення у промислову експлуатацію. Найближчим часом направимо Регулятору відповідне технічне рішення», – розповів начальник відділу ядерної безпеки Запорізької АЕС Дмитро Кас’яненко.

Поліція Нікополя запрошує на навчання за держзамовленням: умови і перспективи

Нікополь долучиться до діджиталпроєкту віртуальних мандрівок Україною

Комунальна аптека у Нікополі – які послуги надаватиме підприємство

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×