Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3577
3577

Про ймовірність евакуації з Нікопольщини, обмеження пересування і безпекову ситуацію розповів Євтушенко

Про ймовірність евакуації з Нікопольщини, обмеження пересування і безпекову ситуацію розповів Євтушенко

Про ймовірність евакуації з Нікопольщини, обмеження пересування військовозобов’язаних, ступінь забрудненості території вибухонебезпечними предметами, початок посівної і безпекову ситуацію у районі розповів начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко в інтерв’ю «Відкритому», передає Nikopolnews.

Про обмеження пересування

Першою темою, яку підняли в інтерв’ю, була тема обмеження пересування військовозобов’язаних, яка викликала великий  резонанс на цьому тижні. А саме йдеться про заборону зміни місця проживання для військовозобов’язаних у Нікопольському районі.

Трошки клікбейту, скажімо так, є в цій новині. Насправді мова йде про дотримання правил і вимог військового обліку. Нічого не змінилося. Людина, коли вона змінює місце проживання,  повинна повідомляти про це ТЦК, – пояснив Євтушенко

Про безпекову ситуацію

Відповідаючи на питання журналістки, Євген Євтушенко заявив, що безпекова ситуація на Нікопольщині суттєво загострилася протягом останніх двох місяців. Якщо раніше могло бути 3-5 обстрілів за добу, то зараз доходить до 15. Росіяни атакують прибережні території району (а це 5 громад) артилерією і дронами. Роблять це досить щільно і регулярно.

Про плани евакуації з Нікопольщини

За словами Євтушенка, план евакуації з Нікопольщини був розроблений ще на початку повномасштабного вторгнення. Аналогічний план існує і на випадок загрози з боку ЗАЕС.

Ці плани існують. Визначені сили і засоби, алгоритми і маршрути. Тобто розроблена схема евакуації. Але чи означає такий план евакуації, що вже починається евакуація? Ні, не означає. Повторюю, план був створений ще на початку повномасштабного вторгнення. І він не буде реалізований аж до відповідної команди військових, – сказав начальник РВА

Також він пояснив, що робити людям.

А саме:

  • Довіряти тільки офіційним джерелам інформації.
  • Не панікувати.
  • Мати складені документи, речі відповідно до сезону.
  • Морально і психологічно бути готовими до евакуації

Але, я повторюю, поки що будь-яких ознак того, що почнеться евакуація, немає, – запевнив Євтушенко

Скільки людей залишається на Нікопольщині

Євген Євтушенко нагадав, що до повномасштабного вторгнення на території Нікопольського району проживало близько 280 тисяч людей. А зараз – близько 210 тисяч.

З кожної прибережної громади виїхало приблизно 50% населення. Ці люди або зупинилися на більш безпечних територіях району, або залишили межі району та за межі області.

Про початок посівної на Нікопольщині

Великої засміченості боєприпасами у нас немає, – запевнив Євтушенко, – і, на щастя, випадків підриву на боєприпасах від початку великої війни на території району не було

Начальник РВА розповів, що аграрії вже почали комплекс весняно-польових робіт. Готують техніку, посівний матеріал і добрива. При цьому працюють ДСНС і поліція, обстежують територію, проводять роботу з населенням, зокрема, і з аграріями, на предмет алгоритму дій у випадку виявлення в полях підозрілих предметів.

Детальніше про це – у відео нижче.

Ще новини Нікополя і району: Можна загинути просто на вулиці, 90% обстрілів стаються вдень – про ситуацію в Нікополі і районі розповів Євген Євтушенко

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×