Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
852
Без категорії
852

Громадські діячі показали, як виглядає старовинний бельгійський будинок у Марганці зсередини

бельгійський будинок у Марганці

Старовинний бельгійський будинок в Марганці знаходиться в районі Тимошовки. Ця велика будівля, зведена в 1905 році, стоїть осібно і різко контрастує з типовими хатками приватного сектора, розташованими поруч.

Невідомо, чи є формально власник у бельгійського будинку (він називається так, тому що побудували його бельгійці). Але за фактом – будівля безхазяйна і занедбана. А адже якщо включити уяву, можна уявити, якою вона була в молодості чи якою могла би стати, якщо б ми мали талант перетворювати «лимони на лимонад». Як це відбувається в більш прагматичних країнах, де не звикли розкидатися добром. Де який-небудь знайдений на дні моря корабель стає туристичним магнітом, залучаючи мільйони гостей, приносячи прибуток місцевим.

А ми маємо те, що маємо. Є такі будинки і в Нікополі, їх безліч і в інших містах України.

Громадські діячі показали, як виглядає старовинний бельгійський будинок у Марганці зсередини

Громадські діячі Марганця, що намагаються розвивати тут туризм, показали, як виглядає 116-річний бельгійський будинок зсередини, побувавши в ньому і знявши відео, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на ГО «Марганець туристичний».

Вони піднялися на дах, спустилися до підвалу. Знайшли старовинні цеглини з «ятями» і ще кілька цікавих речей. Наприклад, велику колекцію музичних пластинок. Приміщення має просторі кімнати, високі стелі, великі вікна. Збереглися добротні двері. У кожної кімнати – власний димар.

Ще відносно недавно тут жили люди. Але потім, мабуть, коли будівля почала руйнуватися, вони покинули свої житла. А будинок потихеньку вмирає.

Якщо робити по-хазяйськи, то цю будівлю потрібно перетворити на туристичну локацію “Бельгійський” гостинний двір або трактир з унікальною кухнею. І під це готувати проект і шукати інвестора,– написав один з коментаторів під відео.

Ідея справді цікава. Але чи має вона шанси на реалізацію – це інше питання. Хотілось би. А раптом?

Як виглядає старовинний бельгійський будинок в Марганці, дивіться у відео:

Заброшенный бельгийский дом 1905 года постройки Город Марганец, район ТимошовкиЗаброшенный бельгийский дом 1905 года постройки Город Марганец, район Тимошовки

«Коли казка перетворюється в реальність»: зеленому вовку в Нікополі вже веселіше

Нікополь приєднається до діджиталпроекту віртуальних подорожей по Україні

Діана Жернакова з Нікополя – у півфіналі конкурсу «Збережемо спадщину – збережемо Україну»!

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×