Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
289
289

Марганець втрачає нардепа: суд визнав Трухіна винним у спробі підкупу поліцейських

Марганець втрачає нардепа: суд визнав Трухіна винним у спробі підкупу поліцейських

Представник команди «нових облич» Олександр Трухін, який так лихо увірвався на електоральне поле Марганця на зеленому коні у 2019 році, а після переможних виборів фактично зник із життя своїх виборців, схоже попрощається з мандатом нардепа. Суд визнав Трухіна винним у спробі підкупу поліцейських, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Народного депутата засуджено за підкуп патрульних поліцейських, – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці прокуратури у Фейсбуці

22 лютого 2023 року ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та народним депутатом України (ІХ скликання). Відповідно до угоди, суд визнав нардепа винуватим у спробі підкупу патрульних поліцейських за «150 тисяч» без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

Зважаючи на повноту та беззаперечність доказів, зібраних САП та НАБУ в межах досудового розслідування, народний депутат ініціював укладення угоди про визнання винуватості.

Враховуючи, що нардеп вчинив нетяжкий злочин, своїми діями не заподіяв збитки державі, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд призначив йому покарання у виді максимального штрафу, передбаченого санкцією статті, а саме 68 тис. грн.

Крім того, за умовами угоди внесена нардепом застава у розмірі 49 620 грн буде перерахована на потреби Збройних сил України. Також, впродовж 30 днів з моменту затвердження угоди, нардеп перерахує 6 млн грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв’язку та Міністерства цифрової трансформації – «Армія дронів».

В прокуратурі зауважують, що, відповідно до ст. 81 Конституції України, народний депутат України достроково припиняє свої повноваження у разі набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Інші новини Нікополя і району:

Також читайте:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×