Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1040
1040

У російського олігарха, що мав майно у Нікополі, конфіскували і титановий кар’єр

У російського олігарха, що мав майно у Нікополі, конфіскували і титановий кар’єр

У російського олігарха Михайла Шелкова, що мав майно у Нікополі, конфіскували і титановий кар’єр. Про це, посилаючись на засідання суду, пише dnepr.info, передає Nikopolnews.

Зазначається, що сьогодні відбулося засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, на якому все ж було ухвалено рішення конфіскувати Демурінський ГЗК, який належить російському мільярдеру Шелкову.

Про це йдеться в вироці суду, який той оголосив 3 лютого.

У російського олігарха, що мав майно у Нікополі, конфіскували і титановий кар’єр

Раніше Центр протидії корупції повідомляв, що ВАКС конфіскував майно у російського олігарха Шелкова, проте залишив Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат – одне із стратегічних підприємств на Дніпропетровщині.

ГЗК виробляє титан та іншу продукцію, яку можуть використовувати у виготовленні російського озброєння. ГЗК поставляв в РФ та Білорусь сировину, що містить титан, навіть в 2020-2021 роках.

ВАКС як суд першої інстанції задовольнив позов міністерства частково, так як не знайшов доказів того, що комбінат досі належить мільярдеру. Зазначається, що за чотири дні до початку повномасштабної війни, ВСМПО-Авісма (компанія Шолохова) продала свій основний український актив – ТОВ “Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат”. Придбала підприємство компанія Bolatico Limited громадянки України Світлани Ільтьо – усього в 3750 євро.

Тепер же цю угоду визнали фіктивною. Також в дохід держави стягується 100% часток в статутних капіталах компаній Тай-Мінералс й Інвестагро, гроші та майно компаній, про які просило Міністерство юстиції.

У російського олігарха, що мав майно у Нікополі, конфіскували і титановий кар’єр: рішення суду

Судове засідання у справі № 991/6606/22 від 3 лютого 2023 рокуСудове засідання у справі № 991/6606/22 від 3 лютого 2023 року

Раніше ми повідомляли:

Також читайте:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×