Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
880
880

«Майже місяць жили в полі»: як зараз живуть у шелтері переселенці з Марганця (відео)

переселенці з Марганця

В одному з шелтерів Дніпропетровщини живуть переселенці з Марганця. У ньому мешкають й жителі з інших «гарячих» точок України. Повідомляє, посилаючись на Суспільне  Nikopolnews.

Юлія з донькою Русланою прибули до шелтера на Дніпропетровщині з Марганця 24 серпня 2022 року. Разом з собою вони привезли папугу.

«Арсеній, він приїхав з нами з міста Марганець. У нас там почали стріляти, стріляти і вдень, і вночі, майже місяць, можна сказати, жили в полі. Стріляли вночі, то ми вдень були вдома, готували – ну, як звичайне життя, а на ніч виїздили з дому. Виїжджали, брали з собою газовий балон, воду, якісь бутерброди, чайник, колотили чай, каву. Ну бутерброди. До ранку ми там були, а вранці їхали до дому», говорить жінка.

Як зараз живуть переселенці з Марганця: відео

До переїзду в шелтер ночували в полі. Історії родин переселенців з МарганцяДо переїзду в шелтер ночували в полі. Історії родин переселенців з Марганця

Виїжджати з рідного міста жінка разом з донькою не хотіла до останнього.

«Коли почали стріляти й вдень, і вночі, дітям страшно. Швиденько зібралися, взяли із собою тварину – і ось ми тут. Будинок стоїть, поруч стріляють, але в нас житло поки є. Сподіваємося, що все закінчиться, не хочеться далеко їхати, десь поруч, ближче до дому», розповіла Юлія.

«Майже місяць жили в полі»: як зараз живуть у шелтері переселенці з Марганця (відео)

До цього ж шелтера з Марганця переїхала і Яна.

«Житло лишилося, просто обстріли були дуже близько. Якби ж сама була, то я, мабуть, досі б там сиділа. Діти, їм було страшно – це дуже важко, з нами їх четверо», розповіла жінка.

Шелтер, в якому тимчасово проживають переселенці з Марганця заснував благодійний фонд «Помагаємо» на чолі з Андрієм Пінчуком.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×