Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
915
915

Для нього кожна дата має значення: мешканець Марганця розповів про історію рідного міста

мешканець Марганця

Мешканець Марганця Віктор Поляков розповів про історію рідного міста. Про це розповіли у міській раді, передає Nikopolnews.

«Віктор Поляков народився у травні 1938 року, в день підписання Указу Президії Верховної Ради України про перейменування селища міського типу на місто Марганець. Враховуючи цей важливий історичний момент та особливий характер героя розповіді, цілком зрозуміло чому для Віктора Полякова було так важливо протягом життя вивчати старовинні події пов’язані з нашим містом», – йдеться у повідомленні

Чоловік виріс у шахтарській сім’ї. Його батько у 1942 році був розстріляний німецькими загарбниками. Закінчив школу, потім Харківський університет за фахом – правознавство. З 1959 по 1965 роки працював у Марганецькому Народному суді. Пізніше – помічником прокурора Марганця. У 1981 році -юрисконсультом АТП-03672. З 2001 року по 1 жовтня 2012 року займав посаду юрисконсульта Марганецького рудоремонтного заводу. Таким чином загальний трудовий стаж мого співрозмовника складає 58 років!

Для Віктора Васильовича кожна дата має значення. Адже його, як справжнього патріота України завжди цікавила історія Марганця та його околиць. Наша пам’ять унікальна! Вона завжди зберігає дорогі серцю миттєвості та людей, які зігрівають серце!

«Віра – це душа людини. Я пам’ятаю, коли мені було 7 років, і моя мама взяла мене малого вперше на храмове свято до церкви Стратега Михаїла у Грушевці. Я не міг дочекатися, щоб скуштувати паски! З того моменту усі пасхальні ночі я завжди був у церкві! Адже «…той, хто має чисте серце, той Бога побачить…», говорить чоловік

Як людина зацікавлена, Віктор Поляковза життя оточував себе такими ж небайдужими людьми, як він сам. У 2006 році доля подарувала йому зустріч з обдарованою людиною, викладачем Марганецького гірничого технікуму Євгеном Біятенко, автором книги «Таємниці острова Томаківка». Усе життя цікавився Віктор Васильович Городищанським храмом Святої Трійці, збудованим у 1894 році. Церква у селищі Борисівка була збудована завдяки зусиллям Віктора Васильовича.

Мешканець Марганця розповів про історію рідного міста

мешканець Марганця

«Знаючи всі деталі я у 2016 році видав книгу Ієросхі монаха Амфілохія ”Сила Креста Христового ” зі своїм заключним ”Словом духовного чада”. Наступною книгою під моїм авторством були історико-культорологічні нариси ”Білі плями історії -небезпека майбутньому ”, яка побачила світ у 2018 році», згадує чоловік.

Як пишуть у міській раді, завдяки таким людям як Віктор Васильович Поляков, можуть вивчати історії рідного Марганця, якому цей жвавий та активний чоловік, відданий усі свої 85 років. І зараз до почесного громадянина міста, звертаються за юридичними консультаціями, адже знають, що коли за справу береться Віктор Поляков, вона буде виконана на високому професійному рівні і з душею.

«Все моє довге життя – це зізнання в коханні рідному місту. Марганцю, який мене виростив, тут я зустрів свою долю та ростив своїх дітей, працював. Моє місто народилося разом зі мною, в один день. Я хочу побажати йому набиратися сили і в майбутньому дивувати всіх своєю величчю та красою! Україна обов’язково переможе ворога! Так було завжди. З нами дух наших пращурів, які допомагають та підтримують нас сьогодні!», – додав Віктор Поляков.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×