Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1119
1119

Чому мешканці Марганця й досі користуються пунктами видачі води? (відео)

мешканці Марганця

Чому мешканці Марганця й досі користуються пунктами видачі води, розповіли журналісти сайту «Суспільне». У місті вже відновили водопостачання, передає Nikopolnews.

Місцева жителька Ірина говорить, що з кранів тече рідина з неприємним запахом. Використовує її лише для технічних потреб.

«Запах… Я думала, вибачте, з біотуалета, а виявляється це вода. Зайшла в ванну, а запах жахливий», — говорить вона.

Жінка набирає одразу по декілька десятків літрів. Їх вистачає на 2 дні. Каже: майже за 3 місяці відсутності централізованого водопостачання звикла.

0fe46678e6b79205

«Це ж, напевно, приберуть бочку й зимою, напевно, не буде. А я от думаю: а як користуватися тою водою? Я ж тою водою мию посуд, а потім полоскаю в тій, що з пункту видачі», — сказала Ірина.

Місцевий житель Олександр розповідає, що разом з дружиною намагаються економити воду. Для побутових справ використовують її повторно. Для приготування їжі та пиття воду чоловік набирає у пунктах видачі.

Чому мешканці Марганця й досі користуються пунктами видачі води: відео

Чому мешканці Марганця й досі користуються пунктами видачі води? (відео)

«Якщо помити посуд з централізованої подачі, потім треба цією, яка з бочки, полоскати , інакше усе. Нею я не купаюсь, в ній же не можна купатися й прати не можна», — каже Олександр.

За інформацією Марганецької міськради, у місті працює 71 пункт видачі води. На вісім з них воду підвозять благодійники.

6c65e5ec60d14dce

Волонтер з Харкова Андрій Маліков розповідає: тричі на день заливають по шість кубів питної. Каже, на точках завжди з десяток людей.

«Загалом ця точка розрахована на 4-5 годин, а забирають за 2-3 години. Ми не встигаємо привозити. Вода якісна, чиста від природи, мінеральна. Кожен день робимо аналізи — все в межах норми», — каже він.

223e34964933b157

Вода у кранах — технічна, зазначає секретар міськради Анатолій Деркач. За його словами, з серпня цього року воду закачують через магістраль з Миколаївського водосховища. Довжина лінії — сім кілометрів. Додатково працюють сім скважин.

«На деяких у нас встановлені системи, які очищують воду, мінералізують. Вона дуже гарної якості. Це така ж вода, яку люди можуть купити в магазині, але ми її надаємо безкоштовно», — розповів посадовець.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×