Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2908
2908

Водопостачання, обстріли та вбивство заступника мера: яка ситуація на Нікопольщині, розповів начальник РВА

Водопостачання, обстріли та вбивство заступника мера: яка ситуація на Нікопольщині, розповів начальник РВА

Яка безпекова ситуація на Нікопольщині в ефірі телемарафону, розповів начальник РВА Євген Євтушенко. Повідомляє Nikopolnews.

«Загальна безпекова ситуація – загострилася. Десь близько 2 місяців ми маємо щільні обстріли. Щільне застосування фпв-камікадзе. Росіяни ведуть не вибірковий вогонь. Вражаються житлові будинки, отримують травми, поранення і на жаль, смертельні поранення цивільні мешканці. На сьогоднішній день, у нас 67 загиблих і близько 300 поранених. Це всі цивільні люди», сказав Євген Євтушенко.

Окремою бідою для Нікопольщини стали фпв-камікадзе. Якими росіяни атакували будинки, автомобілі і автобусні зупинки.  Зараз ситуація дещо стабілізувалася з фпв-дронами, завдяки тому, що Сили Оборони провели певні заходи. Але на Нікопольщині залишаються артилерійські обстріли.

Яка ситуація на Нікопольщині: відео

Також Євген Євтушенко розповів і про ситуацію з водопостачанням і будівництво магістрального водогону. За його словами у районі продовжується будівництво магістрального водогону. Люди працюють у важких умовах. Поряд з їх технікою були ворожі прильоти і навіть поранення. Проте, роботи тривають майже цілодобово. Адже, на нього чекають всі.

Наразі ситуація з водою у районі заспокоїлася. Але, коли окупанти підірвали Каховську ГЕС, зупинилися всі водоканали. Тоді працювали всі: і місцева влада, РВА, обласна військова адміністрація. Офіс президента  України, міжнародні партнери. Добре допомога «Укрзалізниця», яка здійснювала підвіз води у великих об’ємах води.

8 лютого у Нікополі розстріляли автівку, у якій був заступник міського голови Віталій Журавльов. Він загинув на місці. Журналісти поцікавилися у Євген Євтушенко, чи з’явилася нова інформація.

«Більш доречно буде, якщо це будуть коментувати правоохоронці органи. Від себе можу сказати, по-перше, це вбивство. Це використання зброї. Був один чи два нападники. Вони здійснили розстріл машини та підпалили її. На місці, вдень цієї трагічної події було керівництво поліції області, обласне керівництво СБУ, місцеві керівники. Триває слідство», розповів начальник РВА.

Більш детально дивіться на відео.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×